Vasario mėnesį dešimtą gimtadienį minėsiančio tinklalapio kasmet sudaromame tope šiemet – didelis netikėtumas. Keturiose aukščiausiose sąrašo pozicijose atsidūrė Lietuvos atlikėjų albumai, rašoma pranešime spaudai.

Tai – metų pradžioje išleistas Andriaus Mamontovo įrašas „Perlai ir Sakuros“, elektroninės muzikos kūrėjų „Solo Ansamblis“ plokštelė „Olos“, šalies šokių muzikos korifėjų „Happyendless“ darbas „Utopia“ bei Tautvydo Gaudiešiaus projektas „FC Baseball“ su plokštele „Luna“.

„Tai, kad metus vainikuojančio sąrašo viršūnėje atsidūrė lietuviški albumai – nėra atsitiktinumas. Mūsų šalies muzikos scena pastaraisiai metais ypatingai išaugo, todėl galime drąsiai konkuruoti su didžiųjų šalių scenomis. Susumavę visus balsus ir sudarę galutinį geriausių albumų sąrašą, likome ne tik nustebę, bet ir labai maloniai nudžiuginti“, – sakė portalo manoMUZIKA.lt kūrėjai ir autoriai.

Dar 2011 m. susikūręs portalas manoMUZIKA.lt vienija muzikos melomanus ir muzikos žurnalistus, kurių tikslas – pateikti įdomiausią ir svarbiausią informaciją iš muzikos pasaulio, pristatyti interviu su muzikos atlikėjais ir koncertų recenzijas.

Šių metų geriausių albumų sąraše be jau minėtų mūsų šalies atlikėjų taip pat galima rasti albumus, kuriuos išleido „The National“ solistas Mattas Berningeris, kanados prodiuseris ir atlikėjas „Caribou“, britų talentas Jackas Garrattas, Australijos roko grupė „Tame Impala“, Anglijos roko muzikos ikona Paulas Welleris ir kiti.

Pilnas manoMUZIKA.lt geriausių 2020 m. išleistų albumų TOP 15

1. Andrius Mamontovas „Perlai ir Sakuros“

2. Solo Ansamblis „Olos“

3. FC Baseball „Luna

4. Happyendless „Utopia“

5. Caribou „Suddenly“

6. Fontaines D.C. „A Hero‘s Death“

7. Tame Impala „The Slow Rush“

8. Jack Garratt „Love, Death & Dancing“

9. Paul Weller „On Sunset“

10. Matt Berninger „Serpentine Prison“

11. Perfume Genius „Set My Heart On Fire Immediately“

12. Bruno Major „To Let A Good Thing Die“

13. Young Gun Silver Fox „Canyons“

14. Asaf Avidan „Anagnorisis“

15. Owen Pallet „Island“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)