„Sveiki atvykę pas mus į svečius“, – tokiais žodžiais grupės nariai pradėjo savo gyvo garso pasirodymą, surengtą specialiai tam įrengtoje jaukioje svetainėje „Naktiniame Vilniaus avilyje“. Muzikantai neslepia – koncertų ilgisi ne tik pramogų dėl paskelbto karantino netekę melomanai, bet ir patys atlikėjai, kuriems koronaviruso pandemija uždarė duris į didžiąją sceną.

Projekto „Iš Vilniaus į namus“ organizatorių tikslas buvo surengti šiltus garsių atlikėjų koncertus jaukioje namų aplinkoje. Šiandien eteryje startuojančiuose pasirodymuose bus siekiama užmegzti glaudų ryšį tarp muzikanto ir kitoje ekranų pusėje jį stebinčio klausytojo, tad šilta namų aplinka atsispindės ne tik specialiai sukurtoje erdvėje, primenančioje namų svetainę, bet ir pačiuose koncertuose.

Svarbiausia šio muzikinio projekto taisyklė – tik gyvo garso pasirodymai. Prie atlikėjų specialiai šiems koncertams jaukiai ant sofų įsikūrė ir jiems pritarsiantys muzikantai, mylimi augintiniai, duetu dainas atliko kiti garsūs dainininkai, pasirodymų metu nuskambėjo ir naujos, dar neišleistų kūrinių premjeros.

„Saulės kliošo“ nariai koncerto metu sugebėjo sukurti džiazo klubo atmosferą, kur skamba daug gyvų instrumentų, svetainę nuspalvina specialus apšvietimas, o tarp dainų įsiterpia atviri muzikantų tarpusavio pokalbiai.

„Gal ir nėra labai populiaru programuoti save realybėje tokiais ne visai realiais dalykais, tačiau norėčiau tikėti, ir tikiu, kad ir jūs tikite, jog su kiekvienais metais viskas bus tik geriau, gyvenimas gerės, jame bus dar daugiau meilės, vieni kitų supratimo. Išgelbėti pasaulį galima tik bendru susitarimu, puoselėjant pačius svarbiausius dalykus – meilę, tarpusavio bendravimą. Pasaulio išgelbėjimo receptas – stengtis ne tik dėl savęs, bet ir kitų“, – koncerto metu mintinis dalijosi grupės idėjinis vadas Laurynas Šarkinas.

Video iš koncerto filmavimų užkulisių galite pamatyti straipsnio viršuje, o čia - nuotraukų albumas:

Tarp tokių puikiai žinomų „Saulės kliošo“ dainų, kaip „Tu atėjai“, koncerto metu skambėjo ir naujausias kūrinys, muzikantų teigimu, turintis daugybę pavadinimų, vienas kurių – „Vilties himnas“. Daina gimė per pirmąjį karantiną ir yra apie tai, kad visas negandas neabejotinai įveiksime, o jas įveikę tapsime kur kas stipresni.

Per pauzes tarp kūrinių grupės nariai dalijosi nuotaikingomis istorijomis apie gyvenimą, dainų gimimą, smagiomis detalėmis iš „Saulės kliošo“ užkulisių, pasakojo, kodėl kitas jų albumas galimai vadinsis „Mergų dainos“.

Projekto „Iš Vilniaus į namus“ pirmojo koncerto filmavimo užkulisius galite pamatyti vaizdo reportaže straipsnio viršuje, o pilno „Saulės kliošo“ pasirodymo nepraleiskite jau šiandien, pirmadienio vakarą, 20.30 val. „Delfi“ portale arba per „Delfi TV“.

Nuo šiandien kas vakarą tuo pačiu metu žiūrovai išvys net 10 neįprasto formato koncertų, kuriuos be „Saulės kliošo“ surengs Vidas Bareikis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Monique, Vaidas Baumila, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, Mantas Jankavičius, „Baltos varnos“ bei Jessica Shy.

Primename, kad koncertai „Iš Vilniaus į namus“ skambės nuo gruodžio 28 dienos, kiekvieną vakarą 20.30 val. „Delfi“ portale bei televizijos kanalu „Delfi TV“:

12.28 koncertų ciklą pradės grupė „Saulės kliošas“
12.29 – grupės „Baltos varnos“ koncertas
12.30 – Monique koncertas
12.31 – Manto Jankavičiaus koncertas
01.01 – Vaido Baumilos koncertas
01.02 – Jessica Shy koncertas
01.03 – Justės Arlauskaitės – Jazzu koncertas
01.04 – Monikos Linkytės koncertas
01.05 – Vido Bareikio koncertas
01.06 projektą užbaigs Ievos Zasimauskaitės koncertas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)