Per Kūčias dainininkės muzika aplankys visus namuose – šventinį vakarą Lietuvos radijas transliuos šį rudenį įrašytą debiutinio Jurgos albumo „Aukso pieva“ 15-ojo gimtadienio koncertą, rašoma pranešime spaudai. Dėl koronaviruso pandemijos ir karantino šiemet mažuose šeimos ratuose Kūčias sutiksiančius žmones Jurga kviečia neskubėti ir prieš Kūčių vakarienę pasidžiaugti muzika. Koncerto „Aukso pieva - 15“ transliacija prasidės gruodžio 24 dieną, 17:05 valandą.

„Per šias Kalėdas norėčiau palinkėti vienas kitam nelinkėti laimės ateityje, ką mes dažniausiai esame įpratę daryti, taip nukeldami ją kažkur toli į neapibrėžtus tolius“, – šypsosi Jurga. „Linkiu rasti jos šiandien – prieš Kūčias, tarpušvenčiu, per Kalėdas, per pačius Naujus metus ir, žinoma, metams prasidėjus iš naujo. Tikiu, kad žmogus, kuris moka pastebėti laimę šioj dienoj, šioj akimirkoj, iškart priartėja prie jos šimtamyliais žingsniais.“

Gruodžio 24 dieną klausytojus namuose pasieksiantis koncertas „Aukso pieva – 15“ buvo įrašytas šių metų rugsėjo 16 dieną gamtoje Kauno rajone. Šiame koncerte naujai skambėjo visos dvylika klausytojams gerai pažįstamo ir platininiu tapusio Jurgos albumo dainos tokia pačia seka kaip 2005 metais pasirodžiusiame įraše, tarp jų – ir didžiausi dainininkės hitai „Aukso pieva“ ir „Nebijok“.

Specialiai šiam pasirodymui, kuris vyko be žiūrovų ir buvo tiesiogiai transliuojamas internetu, Jurga su grupe paruošė naujas dainų aranžuotes. Dalis šių kūrinių jos koncertuose neskambėjo daugiau nei dešimt metų ir vėl atgimė šiame pasirodyme, tarp jų – „Pilnatis“, „The Longest Day“, „Galbūt“ ir „Vakar lijo čia“.

Praėjusį penktadienį Jurgą pasiekė naujienos, kad ji paskelbta tarp pretendentų laimėti dvejose M.A.M.A. nominacijose – metų atlikėjos ir metų vaizdo klipo. Pastarojoje nominuotas Ričardo Matačiaus režisuotas klipas kūriniui „Try Me“ iš šiemet pasirodžiusio naujausio studijinio albumo „Jurga“.

Nepaisant visą kūrybinę industriją sukausčiusio karantino, šie metai kūrybine prasme Jurgai buvo ypač aktyvūs. Dainininkė išleido net tris albumus – „Jurga“, „Aukso pieva (Deluxe)“ ir „Kelionė laiku (Christmas EP)“ – ir surengė daug koncertų gyvai bei internete. Vasarą dainininkė spėjo surengti savo naujo albumo „Jurga“ pristatymo koncertų turą Lietuvos miestuose.

Prieš kelias savaites skaitmeninėse platformose buvo išleistas proginis Jurgos debiutinio albumo leidimas „Aukso pieva (Deluxe)“, kuris artimiausiu metu pasirodys ir dvigubos vinilo plokštelės formatu. Naujame leidinyje skamba ne tik originalios 2005 metų albumo dainos, bet ir naujai aranžuotos kūrinių versijos iš koncerto, kuris per Kūčių vakarą nuskambės ir Lietuvos radijo eteryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)