Muzikiniame vaizdo klipe galima išvysti ne tik Lietuvoje gerai žinomą reperį, bet ir jo sūnų. Šalia jų – sparčiai Anglijoje populiarėjantis lietuvis „Kilo Tips“ ir daugkartinis Didžiosios Britanijos DJ konkursų nugalėtojas Dj Rasp. Tai jau ketvirtasis šiemet pasirodęs vaizdo klipas, kuriame galima išgirsti ir išvysti Push‘ą, rašoma pranešime spaudai.

Gal galėtumėte papasakoti truputėlį plačiau apie kūrinį? Kaip gimė jo idėja?

Šis kūrinys - tai ilgai brandinta įžanga į naująjį albumą, kuris vadinsis „Bėgėdis2“. Aš visada esu atviras tiems, kurie nori su manimi dirbti ir demonstruoja aukšto lygio sugebėjimus. Taip ir atsirado šalia manęs Mangirdas (Kilo Tips). Šis vaikinukas, dar prieš du dešimtmečius su šeima emigravęs iš Lietuvos į Londoną, turi parako, yra labai talentingas, norėjosi, kad jį išgirstu ir Lietuvos auditorija.

Su Dj Rasp susipažinau beveik prieš dešimtmetį, kuomet su grupe ne kartą koncertavome Didžiojoje Britanijoje. Iš Mančesterio kilęs vaikinas paliko gilų pėdsaką kaip vienas geriausių UK Rap / Hip Hop Dj. Nuo 2009 metų daugkartinis DMC ir IDA UK čempionas, o 2018 metais tapo “RedBull Thr3style UK” finalininku. Su juo visada smagu dirbti, tai jau trečias kūrinys, prie kurio dirbame drauge.

Kokia yra pagrindinė kūrinio mintis?

Manau, jog pagrindinė mintis puikiai atsispindi dainos pavadinime „Tai mūsų žodis“. Mes siunčiame žinutę, kad „tikras“ repas yra vis dar gyvas. Jis gyvas dabar ir bus toks pats po mūsų. Iš kartos į kartą. Iš širdies į širdį. Čia puikiai atsispindi senos ir naujos mokyklos skambesys. Kiekvienos epochos repo stiliai yra unikalūs ir privalome gerbti tiek naują skambesį, tiek seną. Kiekvienas muzikinio žanro laikotarpis, šiuo atveju – repas, turi savo pliusų ir minusų. Niekada nevengiau maišyti stilių, atrinkti geriausius momentus iš jų, galų gale, pats atstovauju net dviems skirtingoms repo kartoms, tai girdisi ir šiame kūrinyje.

Video klipe jūsų sūnus filmavosi repuodamas jūsų balsu. Ar tai ir yra jūsų žinutė?

Taip. Tokia buvo idėja. Kaip ir sakiau, pagrindinė mintis yra skleisti žinią, kad šis muzikos žanras yra gyvas ir mes stengsimės bei darysime viską, kad toks jis išliktų po mūsų. Gera žiūrėti, kai sūnus neabejingas tavo kūrybai, klausosi muzikos, kuri turi išliekamąją vertę, nors šiais laikais, kai toks didelis įvairios muzikos kiekis, tikrai nėra lengva atsirinkti kas tikra, o kas ne. Todėl nusprendėme, kad tai geriausiai atspindės mūsų mintį.

Mes su Mangirdu taip pat buvome jauni, klausydavome savo dievaičių, o dabar patys stovime prie mikrofonų, toks yra muzikos ratas, taip keičiasi kartos. Sūnus koncertuoja su manimi jau porą metų, tad repavimas jam jau ne naujiena.

Dainą išgirsti ir vaizdo klipą pamatyti galite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)