Pozityvumu, gera energija ir nuotaika, scenoje, spindinti grupė, kartu su jos lyderiu Tautvydu Pauliumi Augustinu, priešaky, šį kartą savo gerbėjams pristato naujausią animacinį vaizdo klipą, sukurtą puikiai visiems atpažįstamui hitui „Lūpytės“, kuris kadaise smarkiai išgarsino grupę, rašoma pranešime spaudai.

Kaip teigia vaizdo klipo kūrėjai, darbo prie šio kūrinio turėjo net trejus metus. Vaizdo klipas, kaip ir pati grupės „Baltasis Kiras“ kūryba išsiskiria ryškiomis spalvomis, lengvumu ir pakeliančia skrydžiui nuotaika.

- Kaip pats vertini naujausią grupės vaizdo klipą, nes keletas kūrinio versijų buvo pasiekiamos ir anksčiau?

- Visų pirma man, šių animatorių vaizdo klipas yra netikėtas posūkis ir puikiai įgyvendinta idėja. Sulaukiau netikėto skambučio, kai kompanija „Meinart“ pasiūlė susitikti, o susitikime paleido šio vaizdo klipo demo versiją, buvau labai maloniai nustebintas. Man labai patiko vaizdo klipas, tad pasiūliau vaikinams jį išleisti kartu su atnaujinta dainos „Lūpytės“ versija, kad būtų paruoštas naujas įrašo suvedimas, iš naujo įrašiau sintezatorių ir vokalą. Pamenu, dar senai, pats pirmasis kūrinio įrašas buvo įkeltas, net be mūsų žinios ir sulaukė internete beveik 2 milijonų peržiūrų.

- Kodėl oficialus vaizdo klipas atsirado tik dabar?

- Mes niekada negalvojome, kad reikia orientuotis į vaizdo klipus. Šiam kūriniui buvome nufilmavę daug kitų live versijų, vienas populiarus kūrinio įrašas yra įkeltas iš filmo „Tarp mūsų berniukų“. Vaizdo klipus planuojame tada, kai kas pasiūlo juos daryti, žvelgiame į pačią idėją. Esame labiau orientuoti ties savo kūryba, muzika ir koncertais.

- Kokių naujienų ir vaizdo klipų sulauksime artimiausiu metu?

- Esame nufilmavę medžiagą kūriniui „Vasaros vėjai“ ir laukiame galutinio dainos suvedimo iš Londono, taip pat vyksta video klipo montavimas dainai „Smalų smala“ ir dar turiu idėją vaizdo klipui „Saulė šviečia“. Karantino metu yra daugiau laiko ir net pats norėčiau sumontuoti pastarąjį vaizdo klipą. Šiuo metu, pačio mano mintys yra ties 3 naujais albumais, kuriuos ruošiame savo klausytojams, elektroninio „Baltojo Kiro“ albumas, akustinis solo albumas ir pagrindinis planas, nuo naujųjų metų, nuo sausio pirmos, pradėti dirbti prie kito grupės albumo „Aukštai kalnuose“.

- Ko palinkėtum visiems savo gerbėjams „uždarytiems“ karantine prieš didžiąsias metų šventes?

- Palinkėčiau per daug neliūdėti, atsigriebsime pavasarį, vasarą, o šis artimiausias šventinis laikotarpis, tikiuosi bus, ramus ir turiningas. Tikiuosi, kad mūsų muzika praskaidrina buvimą karantine. Kviečiu visus pažiūrėti šį vaizdo klipą ir pasidalinti juo su draugais. Keep the boopin never stoppin.

Vaizdo klipo skirto kūriniui „Lūpytės“ idėją sugalvojo ir įgyvendino animacijos studijos „Meinart“ kūrybinė grupė. Studijos vadovas Meinardas Valkevičius džiaugiasi dienos šviesą pasiekusiu vaizdo klipu ir pasakoja apie komandos užsidegimą.

„Tai viskas prasidėjo 2016 metų pabaigoje, savo studijoje, sugalvojome, kad norime sukurti muzikinį vaizdo klipą. Mūsų vadovė susisiekė su Tautvydu, paklausė ar jis norėtų klipo, o jis norėjo ir sutiko. Mūsų kolektyvui labai patinka grupė „Baltasis Kiras“, tad tai buvo puikus pasirinkimas. Daug žmonių galvoja, kad animacija tik vaikams, bet mes taip nemanome. Pradinė vaizdo klipo versija buvo gal šiek tiek labiau suaugusiems, bet eigoje viskas keitėsi. Kūryba užtruko 3 metus, nes Tautvydas nevertė niekur skubėti, tai leidom sau neskubėti. Iš vizualios pusės išpildėme visus savo ir grupės lūkesčius. Kūrybinę komandą sudarė apie 10 žmonių, karts nuo karto pasikeisdami. Galutinis rezultatas mus džiugina ir esame labai patenkinti, kad pagaliau visi gali tai pamatyti“, įgyvendintais tikslais džiaugėsi animacijos studijos „Meinart“ vadovas Meinardas Valkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)