Tado Daujoto sukurta ir Jievaro Jasinskio aranžuota giesmė yra įtraukta į Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui skirto muzikinio projekto „Atgimimo vaikai” albumą „Mūsų laiškas Lietuvai”. Asociacijos LATGA fondų bei privačių rėmėjų remiamas albumas bus išleistas 2021 m. kovo 10-ąją, paskutiniąją Nepriklausomybės jubiliejinių metų dieną, rašoma spaudos pranešime.

Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse, nufilmuotame muzikiniame vaizdo klipe „Mylimoji Lietuva”, atskleidžiamas mūsų šalies grožis, senove dvelkiančios kalbos unikalumas bei Dievo meilė mūsų tautai. Tai tarytum trumpas muzikinis filmas, kuriame dabartis susitinka su praeitimi, o kiekvienam klausytojui atskleidžiamas planas, nuo pradžių pradžios buvęs Kūrėjo širdyje.

Dar prieš porą metų Lietuvos balse bei Nacionalinėje Eurovizijos atrankoje dalyvavusios dainininkės kūryboje vyravo pagoniška tematika, bet 2019 metais per šv. Velykas atgimimo stebuklą išgyvenusi Rugilė, atsivertė į krikščionybę ir savo talentus pašventė Jėzui Kristui.

„Galbūt žmonėms yra keistas mano gyvenimo pokytis, bet pasakysiu tiesą – praeityje klaidžiodama po įvairiausius dvasinius mokymus aš neturėjau ramybės. Per Viešpaties malonę atsivertus į krikščionybę, mano gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Aš išgyvenu gyvenimo prasmę ir tuo džiaugsmu dalinuosi savo kūryboje. Įdomu, kad mano bendrapavardžio Tado Daujoto sukurta giesmė „Mylimoji Lietuva” tapo pirmuoju mano vaizdo klipu. Nors gyvendama Olandijoje bei grįžusi į Lietuvą daug muzikavau ir turėjau galimybių nufilmuoti ne vieną vaizdo klipą, bet tikiu, jog tai Dievo valia, kad pirmasis mano vaizdo klipas yra krikščioniškas”, - savo mintimis dalijasi dainininkė ir vokalo mokytoja Rugilė Daujotaitė.

„Mylimoji Lietuva” – tai trečiasis Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui skirto muzikinio projekto „Atgimimo vaikai” singlas, kuris jau pasirodė Spotify, iTunes, Pakartot.lt bei kitose muzikinėse platformose. 2020 m. rugpjūčio 23 dieną, Baltijos kelio minėjimui skirtą pirmąjį projekto „Atgimimo vaikai” singlą „Susijunkim, broliai, sesės”, atliko operos solistas Vaidas Vyšniauskas ir LMTA docentė Judita Leitaitė, o rugsėjo 23 dieną pristatytas antrasis singlas „Lietuva – Milžinų Tauta” buvo skirtas Lietuvos žydų genocidui atminti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)