Kaip rašoma spaudos pranešime, kiekvienais metais laukiamiausiu metų muzikos įvykiu tituluojami apdovanojimai „M.A.M.A.“ sulaukia milžiniško populiarumo žiūrovų tarpe, o renginio metu teikiamos statulėlės – kiekvieno kūrėjo siekiamybė. Šie metai yra ypatingi ir tai neabejotinai stipriai paveikė ir muzikinį pasaulį – daugybė atšauktų koncertų, perkeltos muzikinės premjeros bei nutrūkusios kūrėjų pajamos. Renginio organizatoriai nuo pat pirmosios akimirkos, kuomet paskelbė, kad apdovanojimai įvyks, laikosi minties, jog „M.A.M.A.“ pandemijos akivaizdoje kaip niekad tapo aktualiu įvykiu, padėsiančiu pagerinti rinkos mikroklimatą bei suteikiant pozityvumo praėjusiems metams.

Geriausių rinkimas dėl prestižinių „M.A.M.A.“ statulėlių ilgas ir sudėtingas procesas, prie kurio prisideda per 100 su muzika susijusių žmonių. Jau visai netrukus, gruodžio 14 dieną, visuotinio asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ nuotolinio susirinkimo metu bus išrinkti nominantų penketukai.

Šie penketukai renkami atsižvelgiant į patariamosios tarybos, kurią sudaro „M.A.M.A.“ apdovanojimų laureatai, pasiūlymus, asociacijų „LATGA“ ir „AGATA“ pateikiamus sinchronizuotus duomenis bei tai, ką kūrėjai užregistruoja oficialiame apdovanojimų tinklapyje www.muzikosapdovanojimai.lt. Gruodžio 18 dieną tiesioginės transliacijos metu internete bus paskelbti geriausiųjų penketukai bei duotas startas beveik 100 žmonių komisijai, kurie, pasitelkę savo kompetencijas, išrinks geriausius kiekvienoje nominacijoje. Nugalėtojai bus paskelbti iškilmingoje ceremonijoje sausio 29 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Asociacijos atstovai primena, kad vertinami kūrėjų darbai, kurie nuveikti nuo 2019 m. gruodžio 1 d. iki 2020 m. lapkričio 30 d.

„Kiekvienais metais rinkimų procesas yra labai atsakingas ir sudėtingas procesas, prie kurio prisideda daugybė kompetentingų žmonių, o visų etapų skaidrumą užtikrina audito kompanija „Grant Thorton Baltic“. Džiaugiamės, kad sukurtos balsavimo sistemos bei etapai padeda apžvelgti visus kūrėju, įvertinti tai, ką jie nuveikė ar surengė. Apskritai, didžiulė išorės pagalba asociacijai padeda būti objektyviai, atrasti naujų talentų ar išrinkti populiariausius šalies kūrėjus“, – teigia asociacijos pirmininkas Martynas Tyla.

Apdovanojimų „M.A.M.A.“ ceremonija įvyks sausio 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietus į renginį platina „Bilietai.lt“. Jau visai netrukus bus pristatyti pirmieji atlikėjai, kurie surengs įspūdingus 10 – osios ceremonijos pasirodymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją