Pelniusi muzikos apdovanojimų M.A.M.A metų proveržio statulėlę ir per metus prisijaukinusi ištikimų bei muzikai neabejingų klausytojų būrį, Evgenya nusprendė vieną iš debiutinio albumo kūrinių pristatyti kitokiu skambesiu, rašoma pranešime spaudai.

„Jau seniai turėjau tokią mintį ¬¬– kurią nors iš savo dainą perteikti kiek kitokiu formatu – įrašyti akustiškai, su gyvo garso grupe. O ar gali būti geresnė proga, nei minint albumo „Deivės“ metines, – džiugiai apie akustinę kūrinio versiją kalba Evgenya. – „Mantra“ yra viena iš tų dainų, kurią man buvo labai įdomu interpretuoti kitokiu nei jai įprastu skambesiu, ypač dėl to, kad originalioje versijoje skamba Lilo atliekamas repas. Mėgstu ieškoti vokalinių bei melodinių sprendimų galbūt visiškai ne dainavimui skirtoms partijoms“.

Akustinės dainos „Mantra“ klipe atlikėja klausytojus kviečia mintimis persikelti į jaukią erdvę, pasijausti taip, tarytum jie iš tiesų būtų koncerte ir gyvai stebėtų šį pasirodymą. Kartu su į užnugarį pasikviestais talentingais muzikantais – bosine gitara grojančiu Pauliumi Vaicekausku, būgnus mušančiu Aleksandru Rogoža, už klavišinių stovinčiu Martynu Vilpišausku ir gitara skambinančiu Kęstučiu Vaitkevičiumi buvo kuriamas retro dvasia bei džiazo elementais persmelktas, bet šį laikmetį atspindintis vaizdas ir skambesys.

„Filmavimo metu negalėjau atsižavėti su manimi grojančiais muzikantais. Džiaugiuosi, kad mūsų energetika sutapo ir kartu mums pavyko atskleisti užburiančią nuotaiką ir energiją, – pasakoja Evgenya. – Filmavimo procese dalyvavo pakankamai mažai žmonių, tad net kuriant vaizdui reikiamą atmosferą, apšvietimu rūpinosi mano vyras Asi, kuris taip pat šį klipą ir režisavo. O vaizdą fiksavo vaizdų kūrėjas ir operatorius Šarūnas Apalainis, su kuriuo dirbame jau ne pirmą kartą ir kaskart metame naujus iššūkius, kurie su kaupu pasiteisina“.

Kartu su kvietimu pasiklausyti bei pasižiūrėti „Mantra“ dainos akustinės versijos klipo, Evgenya užsimena ir apie įpusėjusius antrojo savo albumo įrašus. „Dabar toks laikas, kad gyvenu etapais. Kiekviename iš tų etapų nesinori nieko daryti bet kaip ar paskubomis. Kol kas naujo albumo dainos yra stipriai tobulinamos ir tikiu, kad kitų metų pradžioje turėsiu, kuo pasidalinti“, – sako atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)