,,Kūrinio idėja kilo nuolat matant mergaites, kurios niekada nepaleidžia iš rankų telefono. Būtent tai ir įkvėpė parašyti dainos žodžius. Rašant galvoje sukosi mintys: ,,Mergaitės, ar jūs ne tik socialinėse paskyrose, bet ir realiame pasaulyje tokios pat drąsios, gražios ir turinčios ką pasakyti?“, – klausia atlikėja.

Dainos ir vaizdo klipo „Tyli Mergaitė“ veikėja – mergaitė, kuri tikrame gyvenime yra tyli, paprasta, niekuo neišsiskirianti pilka pelytė. Tačiau socialiniuose tinkluose ji tampa grožio karaliene, ryškia, išsiskiriančia asmenybe, kuri savo grožiu ir tobulumu stengiasi sudaryti kuo didesnį įspūdį. Ir viskas dėl taip laukiamo „Patinka“ paspaudimo, rašoma pranešime spaudai.

Atkreipia dėmesį ir į šiandienos aktualijas

Kūrinys paliečia ir šiandienos aktualijas, kai matome, jog socialiniuose tinkluose žmonės neretai pamiršta, kas yra tikras pasaulis, o vietoj jo kuria iliuzijas ir žaidžia žaidimus pagal savotiškas taisykles, įsivelia į keistus skandalus.

„Tikras pasaulis juk nėra paprastas „konkursas“, jame iš anksto nepasirinksi jo nugalėtojų. Klipe mergaitė bando būti tuo, kuo iš tiesų nėra, kuria tobulo gyvenimo iliuziją virtualiame pasaulyje ir pamiršta gyventi tiesiog dėl savęs, nesistengdama niekam įtikti. Bet kaip tik tai ir yra tikrasis gyvenimas“ – sako atlikėja.

Atlikėja prisipažino, kad ir pati kartais nemažai laiko praleidžia prie telefono ekrano, todėl į šį reiškinį žiūri su humoru. Kaip tik todėl klipui ir pasirinktas močiutės personažas – siekiantis parodyti, kaip socialinių tinklų ir „influencerių“ pasaulis atrodytų jos akimis.

Klipui teko vidurnaktį kasti smėlį

Visas kūrybos procesas nuo pirmųjų dainos akordų iki muzikinio klipo premjeros tęsėsi apie metus. Muzikinio klipo filmavimas truko visą parą, o pasiruošimas – keletą savaičių. Jam choreografiją sukūrė šokėjas Justas Girdvainis, o muzikinę idėją išpildyti padėjo muzikos prodiuseris Faustas Venckus.

,,Pasirengimo metu teko atlikti daug nekasdienių darbų: vidury nakties ieškoti smėlio, kurį teko patiems išsikasti ir kibirais nešti į studiją, dažyti gaublį, kad neblizgėtų prieš kamerą, ieškoti žilų plaukų peruko močiutės vaidmeniui“, – filmavimo užkulisiais dalinosi atlikėja.

„Tyli mergaitė“ yra pirmasis kūrinys iš būsimojo albumo, o antrąją dainą ir vaizdo klipą atlikėja žada pristatyti jau žiemos pradžioje. Ji atskleidžia, jog neužilgo dienos šviesą išvys ir naujasis albumas, kurio skambesys nustebins ne vieną populiariosios muzikos klausytoją.

„Naujuoju albumu norėjau atskleisti savo įvairiapusiškumą ir parodyti žmonėms, jog lietuviška muzika gali būti gyva, originali, spalvinga, ir nė kiek nenusileidžianti pasaulinio lygio pop standartams. Ar man pavyko – sužinosime visai greitai“, – žada Evelina Beivydaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)