„Mintis sukurti kažką ramaus, lengvo, atpalaiduojančio sukosi jau kuris laikas, tik ta mintis vis nerasdavo galimybės taip aiškiai išplaukti į paviršių. Mano muzika, turbūt, daugiausia ir yra apie vandenį. Net ankstesnių mano kūrinių pavadinimai dažnai yra su juo susiję. Kai mane pakvietė prisidėti prie projekto „Man ramu“, pirmoji kilusi asociacija taip pat buvo vanduo“, – pranešime spaudai pasakoja Paulius Kilbauskas.

Pasak Pauliaus Kilbausko, šio albumo kūrybos procesas šįkart buvo kitoks nei įprasta.

„Iš pradžių atsirado pavadinimas. Tuomet prisiminiau menininkės Julijos Goyd kuriamus eksperimentus. Taip atsirado nuostabios vandens atspindžių vizualizacijos dar nesukurtiems albumo kūriniams. Vėliau kelias dienas įrašinėjau per Vilnių tekančios Vilnelės garsus, ir tai tapo mano būsimų kūrinių pagrindu“, – sako atlikėjas.

Anot atlikėjo, albumas atsirado po daugiau nei mėnesio eksperimentų studijoje, pažinčių su žmonėmis, kurie turi savitą požiūrį į tai, ką muzika sukelia žmogaus viduje, skambesių tyrinėjimo ir jų transformacijos erdvėje „Garso kupolas“ bei kitų patirčių ieškant ramybės, įkvėpimo bei muzikos.

„Tikrai, kurti man reikia ramybės. Tikiuosi, kad ją galima bus pajausti, patirti kažką neįprasto ir tarsi pasiplaukioti savyje“, – teigia Paulius Kilbauskas.

Albumas, tapęs emocinę žmonių būklę gerinti skirto „Swedbank“ Finansų instituto projekto dalimi, pratęsia pastarąją Pauliaus Kilbausko kūrybą. Paskutinis leidinys – šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje įrašytas „Elements Live“ – atlikėjo žodžiais, yra „turiningas, klausytojų susikaupimo ir laiko reikalaujantis albumas, kuris leidžia pakeliauti ir atitrūkti nuo žemiškų problemų.“

Albumo viršeliui taip pat buvo parinktas kadras iš Berlyne įsikūrusios Julijos Goyd sukurtų vandens vizualizacijų. Muzikos kūrimo akimirkas užfiksavo muzikos ir meno pasaulyje žinomas fotografas Gabrielius Jauniškis, kurio making-of vaizdo klipas bus pristatytas kitą savaitę.

Albumą „Vanduo“ galima išgirsti ir pamatyti vizualizacijas „Youtube“, išgirsti: „Spotify“, „Apple Music“, „Deezer“, „Soundcloud“ ir „Pakartok“.

Albumą išleido Jungtinės Karalystės įrašų kompanija „The state51 Conspiracy“. Tai trečiasis Pauliaus Kilbausko albumas, išleistas kartu su šia kompanija. 25-erius metus veikianti įrašų kompanija laikosi kūrybiško ir novatoriško požiūrio į muzikos verslą, dėl to yra itin mėgstama pasaulio melomanų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)