„Aš visai nežinau kodėl“ yra jau trečiasis per keletą metų pasirodęs albumas. Prieš tai klausytojai galėjo susipažinti su autoriaus kūryba dainuojamosios poezijos bei liaudies dainų „kokteilyje“ „Kaimiečių mantros“ (2004) ir „Žiauriai gražūs romansai“ (2005).

Kaip ir debiutiniame - „Kaimiečių mantros“, taip ir naujausiame albume liaudies dainos susilieja su autorinėmis dainomis, įgaudamos naują atspalvį. Pats režisierius ir rašytojas yra pripažinęs, kad jį ypač žavėjusias dainuojamąsias liaudiškas balades jis šiek tiek sumodernina. Dar prieš pora metų jis teigė už tai „atsiprašantis grynojo folkloro mėgėjų“.

Teatro ir kino režisierius, literatas Vytautas V. Landsbergis yra poezijos ir pasakų vaikams knygelių autorius, kuria filmus ir spektaklius, o politinio gyvenimo pastebėjimus pateikia interneto portal DELFI skaitytojams.

Atlikėjai: Vytautas V. Landsbergis (gitara, balsas), Ramunė Landsbergienė (balsas), Regimantas Žitkauskas (akordeonas, cimbolai), Vytenis Giknius (fleita), Vytautas Linkevičius (dūdmaišis).