Pagrindinė problema, kurią susitikimo metu aptarė RIA nariai, yra ta, jog iki šiol renginių industrija šalyje nėra laikomas atskiru, savarankiškai veikiančiu sektoriumi su ten veikiančiomis organizacijomis ir dirbančiais žmonėmis, rašoma pranešime spaudai.

„Klaidingai manoma, jog renginių industrija tėra kūrėjai ir atlikėjai. Pamirštami arenose, koncertų salėse dirbantys žmonės, bilietų platintojai, renginių organizatoriai, scenos, garso, apšvietimo paslaugas teikiančių įmonių darbuotojai ir t.t. Taip pat labai gaila, jog viešai renginių sektorius nėra įvardijamas kaip labiausiai nukentėjęs pandemijos metu“, kalbėjo RIA valdybos narė Diana Bukantaitė.

RIA narių susitikimo metu asociacijos valdybos pirmininkas Valdas Petreikis taip pat pateikė informaciją apie RIA atstovų dalyvavimą LRS Ekonomikos komiteto posėdyje. Jo metu buvo pristatyta aktuali renginių industrijos sektoriaus informacija, pabrėžta, kad daugumos įmonių pajamos, lyginant su 2019 m., kris 80-90 proc., o be valstybės paramos renginių industrijos įmonėms gresia bankrotai. Taip pat RIA Ekomonikos komitetui pateikė pasiūlymus dėl galimų valstybės pagalbos priemonių sektoriui išsaugoti. Kalbėta apie subsidijas darbo užmokesčiui pratęsti ir didinti, patalpų nuomos kompensacijų pratęsimą, PVM, GPM mokesčių mažinimą, „laisvos kėdės“ bilieto kompensavimą.

„Esame dėkingi LRS Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojui Dainiui Kreiviui ir komiteto nariams, kurie išgirdo ir įsigilino į realias industrijos problemas, o ne tik į gražiai institucijų dokumentuose atrodančias pagalbos priemones ir milijonus. Tai, kad Ekonomikos komitete keliems labiausiai nukentėjusiems sektoriams, tokiems kaip turizmas, renginiai, svarstoma galimybė taikyti vertikalias valstybės pagalbos priemones, yra didžiulis pasiekimas. Tai reiškia, jog mūsų atstovaujamas sektorius gautų specialiai pritaikytą ir labiausiai reikalingą pagalbos paketą.

Tikimės, jog Ekonomikos ir inovacijų viceministrės Jekaterinos Rojakos pagalba, RIA galės dalyvauti svarstant renginių sektoriaus problemas ir pagalbos mechanizmus, o svarbiausia, kad pavyktų užmegzti nuolatinį dialogą su Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, INVEGOS ekspertais bei kitomis svarbiomis institucijomis. Juk tik realiai pristačius problemas, įvertinus, kokios priemonės gali būti veiksmingiausios, galima pasiekti kur kas geresnių rezultatų efektyviai naudojant finansinę paramą”, pasakojo RIA valdybos pirmininkas Valdas Petreikis.

RIA narių susitikimo metu taip pat aptartas asociacijos valdybos planas artimiausiam laikotarpiui bei atnaujintas asociacijos valdybos narių sąrašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)