“LT United“ vienys Lietuvą bendram tikslui

„Tereikėjo vos kelių minučių apsispręsti. Man labai patinka šis sumanymas“, - taip savo sprendimą komentavo M. Mikutavičius. Pagal „Eurovizijos“ dainų konkurso taisykles, scenoje leidžiama būti ne daugiau nei šešiese, todėl Andrius Mamontovas mano, kad „LT United“ komanda dabar yra visiškai sukomplektuota. Paklausus, kodėl grupėje nėra moterų, „LT United“ vyrai sakė, kad moterys jų lauks sugrįžtančių su pergale.

„LT United“ idėjos autorius A. Mamontovas sakė, kad tokia mintis jam kilo prieš metus ir jis tvirtai tiki idėjos sėkme. „Toks pasitikėjimas ir tikėjimas sėkme man buvo tik tris kartus gyvenime, - apie naująjį projektą kalbėjo A. Mamontovas. - Mes turime „Eurovizijos“ nugalėtojų dainą ir ją vežame į Graikiją“.

Pasak A. Mamontovo, idėja yra užkoduota pačiame grupės pavadinime, kuris reiškia, kad atėjo laikas suvienyti Lietuvą. Dainininkas mano, kad lietuviai „Eurovizijoje“ nelaimi todėl, kad kovoja atskirai ir kiekvienas tik už save. „Mūsų šalis yra maža ir kažką nuveikti galime tik visi kartu“, - savo mintis dėstė A. Mamontovas. „Lietuva yra nugalėtojų šalis, tik niekas apie tai nesužino, taigi mūsų misija yra, kad visi apie tai sužinotų“, - pokštaudami savo misijos priežastis aiškino „LT United“ atlikėjai. A. Mamontovas svarstė, kad galbūt jau užteks leisti naujokams atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, „pats laikas leisti į konkursą tuos, kurie žino, kaip reikia atrodyti ir elgtis scenoje, tuos, kurie žino, ką daro“.

Sėkmei sudaužė krūvą lėkščių

Bene trumpiausios, vos 2,5 minutės trunkančios „Eurovizijos“ dainos, kurios visas tektas yra žodžiai „we are the winners of „Eurovision“, autorius yra A. Mamontovas. Aptarę praėjusio konkurso rezultatus, bendraminčiai nusprendė sukurti grupę „LT United“, su kuria ketina atstovauti Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse.

2001 metais „Eurovizijos“ finale dalyvavusio Viktoro Diawaros nuomone, konkursui kasmet sukuriama daug kūrinių, tačiau dainos „We are the Winners“ sumanymas yra išties unikalus. „Su šia daina Lietuva bus pastebėta televizijos žiūrovų“, - teigia V. Diawara, prieš ketverius metus su grupe „Skamp“ užėmęs aukščiausią vietą iš visų „Eurovizijos“ konkursų, kuriuose dalyvavo lietuvių atlikėjai.

„LT United“ atliekamas kūrinys „We are the Winners“ pateko į „Eurovizijos“ konkurso nacionalinės atrankos pusfinalį, kuriame dalyvaus vasario pabaigoje. „Tai jau yra nugalėtojų daina – toks žaidimas, - sakė grupės „LT United“ narys A. Mamontovas. – Žaidime laimi tas, kas teisingai sužaidžia“.

Nacionalinės atrankos finalas bus surengtas kovo 4 dieną. 51-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužės 18 ir 20 dienomis vyks Graikijoje, Atėnų olimpiniame sporto komplekse. Kaip sakė „LT United“ nariai, sėkmė garantuota, nes naujoji daina žiniasklaidai buvo pristatyta „Siemens“ arenos olimpinėje „Atėnų“ ložėje. Be to, sekdami senu graikų papročiu, jog lėkščių daužymas yra sėkmės ir laimės simbolis, dainininkai lauke sudaužė nemažai lėkščių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją