Ruduo, ilgėjantys vakarai ir bliuzo muzika tikrai gerai dera tarpusavyje. „Brownsville Blues“ kompozicija, atliekama Roberto Semeniuko ir Aleksandro Belkino įgavo naujo skambesio, praturtinto akustinės ir slaid gitaros variacijų, rašoma pranešime spaudai.

Po vasaros linksmybių ir išsibarstymo, ruduo pats tinkamiausias laikas bliuzui – laikas glaudesniam ir artimensiam ryšiui vieniems su kitais. Muzikantai kviečia klausytojus jaukiai apsikabinti, pašokti pagal svinguojantį ritmą.

„Tiek bliuzo muzikos, tiek bliuzo šokių pamatas yra grynos, nesuvaidintos emocijos. Mums, šokėjams, visada smagiau šokti pagal gyvą muziką, nes kiekvienas gyvai atliekamas kūrinys atspindi atlikėjų emocijas būtent tuo momentu, ir taip gaunamas tikras bliuzas. Aleksandras ir Robertas ne vieną kartą grojo mūsų renginiuose, o jų muzikoje labiausiai žavi tai, kad tai yra grynas, nenušlifuotas, tikras „nuogas“ bliuzas, kuriame nėra jokių papildomų instrumentų ar pagražinimų. Visą atmosferą kuria gitaros, armonikėlė, vokalas – puiki kombinacija, norint išreikšti savo bliuzą. Šokti pagal Aleksandro ir Roberto atliekamą muziką yra tikras malonumas, o ir jie, kaip muzikantai, vis geriau supranta, kaip muziką girdi ir ko joje ieško šokėjai, ir į tai atsižvelgia grodami mums,“ – įspūdžiais dalinosi Bluesdancers.lt šokėjas Dmitrij Ivanov.

„Idėja susukti būtent tokį vaizdo klipą mums gimė natūraliai. Mes su Aleksandru ne kartą buvome groję bliuzo šokėjų vakarėliuose. Vakarėlių metu tvyro draugiška atmosfera, paprastumas, daug šypsenų ir puiki energija. Norėjosi visa tai sujungti į bendrą visumą ir pamėginti įgyvendinti vaizdo pagalba. Pamanėme, jog visai gerai būtų perteikti prohibicijos laikų nuotaikas slaptuose ir žavinguose to laikmečio JAV klubuose, kur viskas skendi dūmuose ir prieblandoje žmonės šoka pagal gyvai atliekamą bliuzo ar džiazo muziką. Idėjas igyvendinti ir sumontuoti vaizdo klipą mums padėjo geras bičiulis, kino operatorius – Mykolas Alekna, kuris atsivežė profesioanlią kino kamerą ir įamžino bliuzo dueto ir šokėjų judesius. Judančios poros puikiai įsijautė į dainos nuotaiką, ir tą nuotaiką fantastiškai perteikė per šokio judesius – vaizdas atrodė tarsi iš sulėtinto kino!“ – prisiminė Robertas Semeniukas.

Vaizdo klipą galite peržiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)