Kaip pranešė Kauno m. savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vyr. specialistė Jurga Chomskytė – McGeever, be M. Pitrėno, norą dalyvauti pernai gruodį paskelbtame konkurse dėl Kauno miesto simfoninio orkestro meno vadovo ir vyr. dirigento pareigų pareiškė ir Lietuvos kamerinio orkestro dirigentas Vytautas Lukočius.

Kauno m. simfoninio orkestro direktorius Algimantas Treikauskas džiaugėsi, kad galimybe dirbti su laikinosios sostinės orkestru susidomėjo net du garsūs šalies dirigentai.

Kauno miesto simfoninis orkestras buvo įkurtas prieš daugiau kaip metus Kauno miesto savivaldybės Tarybos sprendimu, o 2005 m. vasario 5 d. surengė pirmąjį koncertą.

Orkestro pagrindą sudaro buvusio Kauno kamerinio orkestro muzikantai. 2005 m. iš Kauno miesto savivaldybės orkestrui buvo skirta beveik 1 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją