Pradėsime nuo merginų, jos gi nemažai nuveikė. Visos keturios nominantės išleido albumus, daug koncertavo, dažnai rodėsi TV ekranuose ir, žinoma, skambėjo „Radiocentro“ eteryje. Darbai nudirbti, kokie gi šansai?

GELTONA – albumas „Meilė“, kelionė į Indiją, prarasti apatiniai drabužėliai. Meilė, deja, blankoka, hitų kaip ir nėra, kažkokios Marijanos ir panašiai. Atrodo, kad „broliai šaunuoliai“ numojo ranka į šį savo projektą, o juk „galima galima“ buvo keisti gyvenimą... Belieka tikėtis, kad padės indų magų stebuklai ir GELTONA nušvis „Radiocentro“ cirko arenoje?

TAJA – praėjusių metų „Radiocentro“ geriausia atlikėja, angelėlis mūsų baltasis. Naujas albumas, naujos svajonės ir be galo daug melancholijos. Verdiktas: cirkui per trapi.

ATLANTA – prisiskraidžiusi su kregždutėmis gelbėtoja dovanoja mums savo širdį ir truputėlį nuogo kūno, kurį eksportavo net už Atlanto vandenyno. Už tai esame tikrai dėkingi. Šansų laimėti gal ir yra.Gal.

JURGA – „Dainų dešimtuko“ raganaitė cirko arenoje tarsi iliuzionistė, užburia. Galiu tik pagirti – pagaliau albumas, pagaliau stipri daina. Nemažai lyrizmo ir liūdesio, bet mes, lietuviai, juk pripratę liūdėti.

Keliaujam pas berniukus ir ten sutinkam...

b>ŽYGIS - atleisk, vyruti, bet prognozuoti tave pernelyg sudėtinga. Kažką girdėjom, kažkur gal matėm, kažkur skaitėm ir tiek. Tikėkimės, kad tavo pop šlovė ateity. Už pirmojo kampo.

AMBERLIFE - bandė užkariauti Europą (broliai žadėjo), bet apsiribojo kaimynine Latvija. Protingas, nes moko mus dainuoti angliškai. Viskas gražu, tvarkinga ir nuobodu. Kaip cukrus su medum. Nežinau, nežinau... Bet cirkui juk reikia klounų.

ALANAS - liūdnos dainos, rytietiški motyvai. Tiesiog lietuviškas TARKAN. Arba tarakonas. Tiesa, mums, lietuviams, patinka egzotika. Tada, kai jos ne per daug.

HOKSHILA - dreduotas keliaujančio cirko akrobatas ir „žolės“ propaguotojas. Pasaulis gražus ir linksmas. Na, ką gi? Įpučiam, ar ne?

Paplokime metų debiutantams.

HOKSHILA - vėl jis! Originaliausas mūsų rastamanas. Smagiai sau mojuoja dredais ir nori dar vieno apdovanojimo.

YVA - šalin kvailas kalbas apie muziką: arenoje pusnuogės šokėjos - atgaiva akims. Bunda laukiniai instinktai. Oho-ho-ho-ho!

69 DANGUJE – antrąkart nekartosiu.

POLIKLINIKA – mes už satyrą, tačiau už gerą. Šios grupės dainos kol kas lėkštokos. Bet šiaip smagu, švaraus vandens srovelė mūsų muzikinėje pelkėje. Mes mylim cirką labiau nei Kudirką! Pirmyn į polikliniką!

Alternatyva. Metų Hipas, Hopas ir Mėsa, tokia ta alternatyva. Nepykit, berniukai ir mergaitės, daugiau nesakysiu nieko. Man liūdna, nors aš ir cirke. Metų grupė, metų grupė štai atbėgo...

MOKINUKĖS - mokyklinis dainų ir šokių kolektyvas. Paaugusios galės pavaduoti senstančias yvas, manges ir t.t.

DELFINAI - vieninteliai gyvūnai cirko arenoje. Įneškite akvariumą – šaunusis delfinas Stano moka daug triukų. Mesk kamuolį žiūrovams! Ačiū tau. Nori apdovanojimo?

YVA – vėl ilsimės nuo muzikos, vėl vėpsom į ilgas kojas ir gilias iškirptes. Tiesiog metų vaizdelis!

SKAMP - negaliu sakyti, kad esu jų gerbėjas, bet tai vėl rimčiausia metų grupė. Reikia cirko? Bus.

N.E.O. - tai vaikinų sportinių šokių kolektyvas. Jų dainos išnyksta panašaus formato atlikėjų fone. Blanku. Ne??? O.......

ALBUMAI – manau, YVA berniukams turėtų išleisti erotinį fotoalbumą, o ne muzikinį. BIPLAN po ilgų kančių išleido saviškį, jis lyg ir neblogas (reklama skelbė, jog pats geriausias), bet lyg ir nėra naujo stipraus hito, o už senus savo apdovanojimus jie jau atsiėmė. ATLANTOS albumėlis praslydo neužkabinęs. Renkuosi SKAMP arba JURGĄ.

METŲ DAINA - šių penkių dainų melodijas niūniavom mes visus metus, žodžius kartodavom vieni kitiems.

IN CULTO! Pagaliau tikri cirkininkai įbėgo į areną. Kokia daina? Nesvarbu,tegul jie šėlsta. O štai dar du, šįkart „Eurovizijos“ klounai: LINAS ir SIMONA. Labas, Albinai, ačiū už markutę... JURGOS mes nebijosim ir jai paplosim, graži lyriška dainelė. Kiek nusiraminam. Pradedu žiovauti, kas gi čia? TABU? Cirke nėra jokių tabu, cirke viskas galima. Baigiu užmigti, vykit tuos „jausmus“ iš arenos!

Vėl LINAS ir nevienas, kieno gi dredai kyšo iš po klouno kepurės? Taip, berniukai ir mergaitės, pasaulis gražus, o prieš mus – nepakartojamas HOKSHILA!

Išdalinom apdovanojimus, apžiūrėjom vieni kitus, dabar stebėsim ir klausysim, ką suokia mums pažadėti užjūrio svečiai. Visada jūsų,

POP KRYTIKAS

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją