Savaitė „Lofte“ prasidės su funką, grunge ir hardroką savo muzikoje jungiančiais „Freaks on Floor“. Du be įrašų kompanijos pagalbos išleistus albumus „Freaky Wonder“ (2010 m.) ir „Hello Girls!“ (2011 m.) diskografijoje turintys „Freaks On Floor“ Lietuvoje jau nebeturi ko įrodinėti. Per penkerius metus laimėję viską, ką įmanoma, pradedant progresyvaus jaunimo žurnalo „Pravda“ Naujokų prizu, baigiant geriausios šalies roko grupės titulu dvejus metus iš eilės „M.A.M.A.“ apdovanojimuose, dabar vaikinai dairosi į Vakarus ir į Šiaurę, rašoma pranešime spaudai.

Antradienį, rugpjūčio 25 d. scenoje – „Baltasis Kiras“. Šią vasarą „Baltasis Kiras“ neaplenkia ir naujamiesčio kiemelio – čia trumpam nutūpęs, džiugins visus susirinkusius švelniu vasarišku rokenrolu, persmelktu gimtojo folko motyvais. Dar 2008 metais susibūrusi grupė mūsų ausis per tuos metus džiugino dešimtimis svajingų kūrinių, tarp kurių ir dainos apie pomidorų padaže padažytas lūpytes, ir žaismingus saulės bei mėnulio nuotykius, o visai neseniai Kiras apdainavo ir visų gražiausių vasaros nuotykių kaltininkę Nidą.

Trečiadienio scena atiteks net dvejoms grupėms – čia vyks dvigubas „Sraigės Efekto“ bei „Veytros“ koncertas. „Sraigės Efektas“ yra atpažįstami savo muzikiniais eksperimentais, o pagrindinis jų išskirtinumas – požiūris į muziką. Kiekvienas pasirodymas yra nauja improvizacija ir netikėtumų dozė klausytojams, kai negali nuspėti, kuria linkme pakryps intuityvi ir emocijomis grįsta muzikinė kelionė.

Tą patį vakarą jiems antrins „Veytra“, kurie taip pat išsiskiria savo kūrybos įvairove – introspektyvi, melancholiška, bet tuo pačiu ir dinamiška bei daugiasluoksnė. Taip savo muziką pristato šis kolektyvas ir priduria, jog kiekvienas kūrinys, tai lyg įgarsintas minčių srautas, neišvengiamos būties atspindys, eksperimentų ilgesys, įkvėptas nuo atsitiktinių radijo bangų iki mitinių būtybių.

Ketvirtadienį „Lofte“ susikirs du skirtingi muzikos pasauliai. Vakarą pradės beveik dešimt metų scenoje skaičiuojantys „Tie Geresni“ – grupė ruošia paskutinį pasispardymą prieš rugsėjį ir naują sezoną. Išskirtinis dviejų dalių pasirodymas su gyvo garso grupe – didžiausiu sąstatu nei bet kada. Nuo „Virtuvės cypher’io“ iki „Kokybės garanto“ – bus sugrota didžioji dalis klasikinių ir tik ką dienos šviesą išvydusių kūrinių.

Iš karto po koncerto naktį pasitiks tradicinis ketvirtadienio vakarėlis – čia susitiks visi, neabejingi regio ritmams. Regio, jungle, D&B ir dub skambesius jungs ir rytą šokių aikštelėje pasitikti kvies maestro Doctah Jahngle bei būrys kolegų.

Penktadienis ir šeštadienis „Lofto“ terasoje ir vėl skirtas skaniam maistui, draugams ir gyvai muzikai – duris atvers „Open Kitchen“. Kaip ir kiekvieną savaitgalį į „Lofto“ terasą sugužės skirtingas pasaulio virtuves ir kultūras atstovaujantys maisto furgonai, o nuotaiką kurs vietiniai didžėjai bei grupių pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)