“Sūnui didžiulis noras pradėti mokytis groti gitara gimė būtent karantino metu. Matydamas ir stebėdamas savo tėtį, jis labai mielai įsitraukė į mokymosi procesą. Laukdavo kiekvienos pamokėlės – pats netgi susidarė repeticijų grafiką”, – su šypsena pasakojo A. Difartė.

Anot jos, Ramūnas gana greitai pastebėjo didelį berniuko talentą akimirksniu įsisavinti mokomąją medžiagą, jautriai muzikuoti, rašoma pranešime spaudai.

Šiandien Oskaras jau groja nemažai pasaulinės populiariosios pop- rock klasikos kūrinių: The Beatles, J. Hendrix, AC/DC, moka atlikti ir Lietuvos valstybinį himną, taip pat mėgina iš natų groti nesudėtingus solo kūrinius.

“Kartais draugai ar aplinkiniai mūsų klausia, ar mes neverčiam vaiko muzikuoti? Jokiais būdais! Jis viską daro savo noru ir su didele meile. Kartais netgi dainas repertuarui pasirenka pats”, – sakė A. Difartė.

Oskaras sako, kad užaugęs nori būti muzikantu, o visiems vaikams, norintiems išmokti groti gitara, linki turėti tokį gerą mokytoją, kokį turi jis pats.

Jo idealas – ne tik tėtis, bet ir jaunas, 12 metų australų gitaristas Taj Farrant, kuriam, išmokęs anglų kalbą, svajoja parašyti laišką.

“Oskaras dalyvauja visuose mūsų koncertuose, dažnai ir repeticijose. Mintinai moka visas programas. Labai laukia ir pasirodymo Pažaislyje, kur bus atliekamos jo labai mėgstamos ir grojamos roko klasikos dainos. Kas žino, gal ir pats lips į sceną?”, – užsiminė A. Difartė.

Rugpjūčio 25 d. “Monte Pacyje” skambės projektas, Lietuvoje jau spėjęs pavergti klausytojų širdis savo unikaliu skambesiu, atlikimu ir jautrumu.

Jo siela – išskirtinio balso tembro, muzikalus dainų autorius, atlikėjas ir gitaristas Ramūnas Difartas, išleidęs keturis studijinius albumus bei vieną DVD, sėkmingai koncertuojantis su įvairiais muzikiniais projektais bei gyvo garso grupe, dalyvaujantis TV projektuose bei festivaliuose.

Kartu su savo žmona, atlikėja A. Difarte, šįkart jis pristatys akustinę programą, „Gražiausi pasauliniai pop-rock muzikos duetai“, kurioje atliekami naujai aranžuoti, gražiausi pasauliniai visų laikų pop – rock muzikos duetai. Projekto unikalumas tas, jog dainos skamba pritariant nuostabaus grožio lietuvišku instrumentu – kanklėmis bei smuiku ir gitara.

Idėja parengti būtent tokį muzikinį sprendimą gimė klaidžiojant interneto platybėmis, kai akis patraukė dvi jaunos, talentingos seserys – Rasa Vaicekauskienė ir Lina Žilinskaitė, grojančios duetu – kanklėmis ir smuiku. Sužavėjo merginų muzikalumas ir instrumentų valdymo profesionalumas. Seserys kartu muzikuoja jau daugiau nei aštuoneris metus. Jų scena – nuo miesto gatvės iki koncertų scenos, klausytojas – tiek nerūpestingas praeivis, tiek užkietėjęs muzikos mylėtojas. Vienijanti meilė muzikai leidžia sujungti iš pirmo žvilgsnio kardinaliai skirtingus instrumentus, įvairių žanrų ir laikmečių kūrinius, muzikos stilius į darnų kanklių ir smuiko duetą.

Klausytojai programoje išgirs gražiausius, laiko patikrintus pop-rock muzikos hitus: „The Beatles", „Led Zeppelin“, Sting, B. Adams, R. Stewart, „Scorpions“, „Queen“, E. Clapton, „Eagles“ bei kitų. Balsai persipins su nepaprastai gražiu kanklių, smuiko ir gitaros skambesiu. Programą papildys ir romantiškos atlikėjo R. Difarto autorinės dainos, kurios suskambės naujai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją