Sunki praeitis ir šių dienų šlovė

Gashi gimė albanų šeimoje Libijoje, iš kurios kartu su šeima jam teko bėgti. Jie keliavo ir apsistojo daugiau nei dvidešimtyje pasaulio šalių, kol pateko į Niujorką ir apsigyveno Brukline. Būsimajam reperiui tada buvo vos vienuolika metų.

„Tėvai liepė susirasti darbą arba grįžti į mokyklą, nes muzika jiems neatrodė tinkamas pasirinkimas“, – pasakoja Gashi. Tačiau jis buvo užsispyręs ir nusprendė tęsti, kas jam patinka. Taigi Gashi išėjo iš namų ir kone metu buvo benamis: „Pasiėmiau čiužinį, kurį visur su savimi nešiojausi.“

Reperis prisimena, kad jo nedrąsino ir aplinka: „Daug žmonių sakė, kad muzikai neturiu tinkamos išvaizdos, kad mano kūryba nėra gera – tiek visokių dalykų, kurie galėjo privesti mane prie savižudybės, tačiau neprivedė.“

Tą dieną, kai jis pasirašė muzikinį kontraktą su Jay-Z įkurta muzikos kompanija „Roc Nation“, jis vis dar ėjo į darbą, kuriame dirbo valytoju. Tačiau galiausiai pasiekęs dugną, Gashi pasiekė ir viršūnę.

Dabar jis turi net du namus – vienus Los Andžele, kitus – Niujorke. Jam teko bendradarbiauti su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip Chrisas Brownas, Travisas Scottas, French Montana ir daugeliu kitų.

Naujajame albume su Gashi uždainuoja ir Stingas

Antrasis Gashi albumas vadinasi „1984“ – tai metai, kurie reperiui kelia nostalgiją, nors tuo metu jis dar net nebuvo gimęs:

„Jaučiu ryšį su viskuo, kas susiję su tuo laikotarpiu: nuo muzikos iki filmų ir mados. Visada norėjau pajausti, ką reiškia gyventi tame dešimtmetyje“, – pasakoja trisdešimtmetis muzikantas, kuris save vadina trap muzikos Philu Collinsu.

Gashi tėvai susituokė būtent 1984 metais – tai buvo dar vienas svarbus įkvėpimas šiam įrašui. Be to, vienai dainai jis prisikalbino to laiko superžvaigždę Stingą, su kuriuo jis įrašė kūrinį „Mama“. Jį taip pat galima išgirsti naujajame albume.

Klausytis Gashi albumo „1984“:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)