„Atsivežti atlikėjų iš užsienio šiuo laikotarpiu yra itin sudėtinga ir mums teko tai patirti savo kailiu. Šį pirmadienį, iki festivalio likus mažiau nei savaitei, dėl naujai įvestų kelionių apribojimų ir priverstinio karantino atkrito net du iš trijų užsienio svečių. Tačiau radome tokius pat stiprius vardus, kuriais juos pakeitėme, tad, nepaisant nemenko streso, viskas baigėsi gerai,“ – pasakojo klubo atstovai.

Taigi, kas tie stiprūs vardai? Pirmasis jų – penktadienio naktį pagrindinėje CUBE scenoje pasirodysiantis Sarin. Subjektyvia festivalio organizatorių nuomone – tai vienas stipriausių gyvų EBM pasirodymų. Ir jų prielankumas šiam atlikėjui matosi – Sarin į vieną ar kitą „Kablio“ formatą sugrįžta trečią kartą, rašoma pranešime spaudai.

Antrasis – stipraus techno propaguotojas Parallx, Iš pramoninės Vokietijos dalies kilęs prodiuseris savo pirmą įrašą išleido 2015 metais ir per tą laiką tapo nuolatiniu Kobosil priklausančio leiblo „R – Label Group“ rezidentu. Su šia leidybine bendrove jis bendradarbiauti pradėjo 2017 metais – ir „Groove Magazine“ skaitytojai savo balsavime jį iškėlė į trečią „Newcomer“ topo poziciją.

Na, o trečiasis – Echoes of October. Šis atlikėjas į vieną jungia techno bei EBM žanrus ir taip formuoja savitą skambesį, kurį skleidžia ne tik grodamas, bet ir kuruodamas leidybinių bendrovių veiklą. Kartu su Inhalt der Nacht jis prižiūrėjo „Lebendig“, o greitu metu ruošiasi startuoti ir su nuosavu ženklu „Verboten“. Parallx ir Echoes of October festivalyje pasirodys šeštadienio naktį.

O tada – 31 lietuvis. Didžioji dalis šių atlikėjų – įvairių klubo renginių serijų rezidentai. Į pusiasalį keliasi ir visi trys techno dedikuoti renginių ciklai – „Knocturne“, „Hooked On“ bei „Black Wave“, ir EBM puoselėjantis „Esoterror“, ir tamsiam disko dedikuotas „Darkroom“, ir hausą tyrinėjanti serija „Tarp dviejų aušrų“, ir vieninteliai dramenbeisui dedikuoti vakarėliai klube „Souled Sessions“, ir šviesiausios klubo naktys – „Palmės diskotekos“. Taigi, kiekvienos serijos lankytojas ir kiekvieno elektroninės muzikos žanro mylėtojas festivalyje ras sau artimo skambesio.

Dar kiekvienas muzikos mylėtojas festivalyje ras ypatingai gražią pusiasalio gamtą, dienos metu gelbėtojų prižiūrimus paplūdimius, meninių instaliacijų, skanaus maisto ir didelį būrį bendraminčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)