„Kūrinio skambesį įkvėpė muzika, kurią girdėjau augdamas – klasika tapę „Modern Talking“, „A-ha“ hitai, apie tokią muzikos nuotaiką svajojau nuo pat karjeros pradžios. Ritminis piešinys daug kam primins senus gerus laikus, tokia ir buvo pagrindinė idėja. Jis atpažįstamas visų 9-ojo dešimtmečio grupių kūryboje, jis mane ir inspiravo“, – dainą „Kai nieko kito nelieka man“ pristato D. Montvydas.

Jis pasakoja, kad šiam kūriniui apibūdinti labiausiai tinka animacinė vizualizacija, kurioje pavaizduota tai, kas Donato atmintyje ryškiausiai išliko iš vaikystės – lovoje gulintis jaunuolis, jo kambarys, ant sienos kabantis Michaelo Jacksono plakatas, o nupiešta skraidanti mašina atvaizduoja svajones, kuriomis jis tuo metu gyveno.

Donato Montvydo dainos "Kai nieko kito nelieka man" vizualizacija

D. Montvydas sako, kad kūrinys „Kai nieko kito nelieka man“ – apie tuos laikus, kai jis buvo iš didžiulės meilės tėvų auklėjamas gan griežtai, kai atsigulęs į lovą svajojo veikti tai, ką tuo metu veikė klasiokai. Tuomet galvoje sukosi planas padaryti tai, kam nepritartų tėvai, norėjosi nuversti kalnus ir patirti tikrą gyvenimo skonį.

„Puikiai prisimenu tą jausmą, kai norėjosi bėgti iš namų, patirti kažką nepatirto, įsimylėt. Tuo metu mano muzikinį pasaulį formavo tėtis, duodamas man klausytis „Def Lepard“, „White Snake“, „Meat Loaf“. Tai buvo didžiausia aistra, įkvėpimas dabartinei mano muzikai, su ja grįžo ir gražiausi prisiminimai. Tuomet Sporto rūmuose vyko „White Snake“ koncertas, į kurį tėtis mane nusivedė, ta patirtis taip giliai įstrigo, kad net ir šiandien pamenu, kurioje vietoje sėdėjau, ką tuomet jaučiau, kaip jiems pavydėjau pilnos salės gerbėjų. Ši mano daina ir visas būsimas albumas bus kaip duoklė tam, ką patyriau ir kas mane paskatino tapti muzikantu“, – sako atlikėjas.

Plačiau apie dainą, Donato tėčio istorijos iš praeities ir gyvai su grupe atliekamas kūrinys „Kai nieko kito nelieka man“ - laidoje „Delfi premjera“. Video galite pamatyti straipsnio viršuje.

Nuotraukų albume - laidos ir pasirodymo filmavimų užkulisiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)