Naujoji KaYros daina kalba ne tik apie išsiskyrimo, bet ir žmonių nutolimo, uždarumo, šaltumo, neįsiklausymo temomis.

„Ši daina yra apie dviejų žmonių tylą, istorijos pabaigą ir emocijas, kurios savo tikrumu priverčia sielą trumpam numirti. Tai apie žmones, kurie kalbasi, bet nieko nepasako, kurie girdi, bet neįsiklauso,“ - pasakoja atlikėja.

Dažnai galima pamanyti, kad žinomus žmones sėkmė lydi visur. Vis tik KaYra tai neigia ir pripažįsta, kad ji įskaudinta buvo ne vieną kartą, o „Nuogi“ yra šių išgyvenimų atspindys. Galbūt todėl ilgai nebuvo lengva pasidalinti tokiu atviru kūriniu.

„Dainą „Nuogi“ parašiau prieš 3 metus, kuomet susikaupė daug skaudžių patirčių ir norėjosi viską kažkaip įprasminti ir tuo pačiu paleisti. Bet man toje dainoje vis kažko trūko, tad visus tris metus ieškojau, vis darydavau pakeitimus ir laukiau, kol ji bus tobula. Galų gale supratau, kad tobula ji nebus niekada, kad ir kaip ją tobulinsiu. Tobulumas, turbūt, ir yra klaidose, nes klaidos yra tikrumas, o kas gali būti stipriau už tikrą emociją?“ - sako Kristina.

Siekianti atviro ir empatiško santykio su klausytoju, KaYra sako, kad naujasis jos singlas yra skirtas artėjančiam melancholiškam rudeniui ir sielos gydymui. „Nuogi“ nuo ankstesnių Kristinos dainų skiriasi ne tik nuotaika, bet ir vaizdo klipu: jis – juodai baltas. Įprastai iš spalvingumo atpažįstama dainininkė įsitikinusi, kad ryškiaspalviai vaizdai ne visada yra tinkamiausias būdas kalbėti subtiliai. Kartais juodai baltas ekranas gali papasakoti daug jautresnę istoriją, talpinančią gilesnes prasmes ir simbolius. Bene įsimintiniausias akcentas dainos vaizdo klipe – vidury ežero esanti lova. Atlikėja pabrėžia, kad vanduo klipe buvo pasirinktas ne veltui – tai visada buvo mistiškas, o kartu ir turintis gydomųjų galių elementas. Patalai vandenyje atsirado ieškant vaizdo ir muzikos emocinio atitikmens.

„Pirmiausia, kai su komanda kalbame apie kūrybą, galvojame, kokios priemonės padėtų klausytojui ir žiūrovui perteikti dainos mintį ir emociją, o techniniai dalykai jau seka po jų. Taip buvo ir šįkart: man kilo mintis, jog lova, stovinti vidury kambario, tikrai neatspindi jausmų, išprovokavusių šios dainos gimimą. Kai patiriame didelį šoką, dažnai atrodo, jog siela trumpam atsiskiria nuo kūno ir nukeliauja kažkur kartu su mintimis. Taip ir gimė mintis apie lovą ežere – persikėlimą į dainos realybę tarp vizijų ir tikrovės,“ - pasakoa K. Radžiukynaitė.

Neįprastų idėjų įgyvendinimas dažnai kelia iššūkius. Jų nepritrūko ir „Nuogi“ klipo filmavime. Kristina pasakoja, kad veiksmas vyko iškart po jos koncerto, o, kadangi tikslas buvo filmuoti ežerą saulei kylant, iškart po pasirodymo ji važiavo į filmavimo lokaciją ir sėdo į grimo kėdę. Tuo tarpu jos komanda ruošė aplinką, net gamino savadarbį inkarą vandenyje plūduriuojančiai lovai.

„Aišku, buvo ir juoko, vien dėl to, kad visa komanda nemiegojo daugiau nei parą ir vaikščiojo stiklinėmis akimis. Bet kokiu atveju, filmavimo metu visi buvo labai susikaupę, greiti ir profesionalūs, nes reikėjo taikytis prie gamtos sąlygų.“

Dainą išgirsti ir vaizdo klipą pamatyti galite čia:

Paklausta, kokie tolimesni jos planai, KaYra ragina neskubėti: „Šiuo metu gyvenu akimirkoje kartu su savo nauju singlu. Stengiuosi pasimėgauti ir neskubėti kepti dainų kaip blynų – noriu pagyventi su kiekviena iš jų. O greitu metu manęs laukia „Šok su žvaigžde“ projektas, dėl kurio esu be proto užsivedusi ir laiminga. Galbūt tai taps įkvėpimu dar vienai mano dainai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)