„Iš dalies man šis koncertas yra lyg atsisveikinimas su senuoju etapu ir žingsnis į naująjį“, – pasakoja E. Redko, kuri „Vasaros Terasoje“ pristatys mažai kur grotą programą „Deivės“. Taip vadinasi ir atlikėjos debiutinis albumas, rašoma pranešime spaudai.

Pati nebūtų patikėjusi, kad dainas rašys lietuviškai

Prie Uralo kalnų gimusi Evgenya Redko nuosekliai užsidirbo klausytojų dėmesį. Jau nuo vaikystės Evgenyos namuose nuolat skambėdavo dainos. Talentas ir portraukis muzikai jai atvėrė ir duris į muzikos mokyklą.

Vis dėl to scenoje lietuvių kalba pirmiausia ji uždainavo su kultine, dabar jau nebeegzistuojančia hip hopo grupe „Lilas ir Innomine“.

„Jei kas nors ankstyvojoje jaunystėje man būtų pasakęs, kad dainiuosiu lietuviškai, tikrai nebūčiau patikėjusi. Dabar esu be galo laiminga atradusi lietuvių kalbą. Rodos, kitaip ir negali būti“, – sako dainininkė, kuri iki lietuviškosios scenos dar kurį laiką tobulinosi Didžiojoje Britanijoje.

Pažintis su vyru – tarsi iš filmo

E. Redko su Lietuva jungia daugiausia muzika. Jos vyras Asi – iš Izraelio. Su juo talentingoji dainininkė susipažino gyvendama Londone.

„Jau per pirmąjį pasimatymą parašėme dainą, kas man buvo neįtikėtina. Meilė muzikai mus sujungė nuo pat pradžių. Be to, iš karto pasijautėme labai patogiai būdami vienas kito kompanijoje“, – gyvenimo momentą tarsi iš filmo „Taip gimė žvaigždė“ prisiminė E. Redko.

Nuo tada jiedu su Asi kartu keliauja po pasaulį.

„Kelis mėnesius praleidome Tailande, taip pat Indijoje. Ilgesnį laiką keliavome po Laosą ir Vietnamą. Prieš kelis metus buvome apsistoję ir Tel Avive, Izraelyje“, – pasakoja Evgenya.

Vilnius – ne gimtieji, bet namai

Asi ir Evgenya kurį laiką ieškojo vietos, kur galėtų ramiai, be trikdžių kurti muziką. Galiausiai vis tiek visi keliai juos atvedė į Vilnių.

„Šią vasarą kartu su vyru diena iš dienos kuriame studijoje. Jis yra viena pagrindinių naujojo albumo ir gyvų pasirodymų grandžių. Jeigu Asi nebūtų mano solinės karjeros dalimi, mano muzika niekada taip neskambėtų“, – atvirauja atlikėja.

Šiuo metu ji intensyviai darbuojasi ties nauja kūryba ir paslaptingai užsiminė, kad ir toliau studijoje dirba kartu su Konstantinu Kiveriu-Lilu, taip pat ir Innomine.

„Tikiuosi, kad ir jiedu užsuks į mano koncertą „Vasaros Terasoje“ šį ketvirtadienį. Nežmoniškai pasiilgau scenos ir klausytojų“, – šypsosi E. Redko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)