Šiame projekte žinomi Lietuvos elektroninės muzikos didžėjai ir kūrėjai atlieka vienos valandos pasirodymą skirtingose Lietuvos vietose, rašoma pranešime spaudai. Tuo pačiu vaizdo medžiaga bandoma atskleisti aplinkos unikalumą, išskirtinumą ir santykį su atlikėjo parinkta muzika. Viso to tikslas – atkreipti dėmesį į elektroninės muzikos sceną, kultūrą ir raidą Lietuvoje.

Priešnuodis gimė karantino metu, kai projekto iniciatoriui ir prodiuseriui Edmundui Pučkoriui jo namo stogas tapo it pabėgimas nuo kasdieninės monotonijos, arba kitaip, priešnuodžiu nuo monotonijos.

Nors dabar projektas neapsiriboja tik pastatų stogais, Edmundas džiaugiasi įgautu pagreičiu.

Po truputį atsiranda atlikėjų, visuomenės, o tuo pačiu ir įvairių institucijų pasitikėjimas mūsų komanda. Gal suveikia ir tai, kad projektą galime pavadinti – aistros projektu: visa komanda (apie 15 profesionalų) dirba su nuliniu biudžetu. Tai mums netrukdo siekti išsikeltų tikslų. Galime paatvirauti, kad suplanuoti, ar jau net nufilmuoti, elektroninės muzikos performansai itin gerai žinomose Lietuvos vietose, kurie bus įdomūs patiems lietuviams ar ketinantiems aplankyti mūsų šalį.“

Edmundui antrina projekto vaizdo režisierius Linas Mažonas.

Prie jo dirba prodiuserių, profesionalių videografų, garso inžinierių komanda vien iš meilės šiam žanrui. Norime parodyti, kad elektroninė muzika yra ne tik vakarėlių muzika. Tai meno forma, kuri yra ekvivalenti kitoms meno formoms. Pasirodymo formatas ir įdomios filmavimo lokacijos, mums padeda tai atskleisti.“

Audiovizualiniai kūriniai leis kiekvienam įsijausti į Lietuvai svarbius objektus su elektroninės muzikos ritmais. Tai transporto infrastruktūriniai taškai, kultūrinis paveldas, valstybinės reikšmės objektai, o kartais viskas atsigręš į lietuviams būdingą paprastumą.

„Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė pastebi, kad net ir gerai pažįstamos miesto vietos sužiba iš naujo, kai joms suteiki naują kontekstą.

Tikime, kad šios garso ir vaizdo istorijos taps proga vilniečiams pažvelgti į savo miestą iš kitų kampų, o pasauliui pasakos apie kūrybišką ir atvirą Vilnių.“

Projektas startavo trimis didžėjų pasirodymais nuo Europa VC, Victoria VC ir Brazzi Studio pastatų terasų. Ketvirtajame epizode formatas pildomas interviu su atlikėju iš pačio lokomotyvų taisymo depo, kuriame vyko paskutinės serijos filmavimas.

Pradėję pokyčius Vilniaus geležinkelio stoties teritorijoje nuo pat pradžių siekėme atverti dar neatrastas industrines erdves įvairiems renginiams, kurie vienija drąsius žmones ir apjungia kūrybiškas idėjas. Spektakliai, kino peržiūros, pokalbiai, atlikėjų pasirodymai Geležinkelių lauko muziejuje, Stotyje, o dabar – ir unikalioje Grįžračio teritorijoje kuria naują traukos centrą visiškai šalia sostinės senamiesčio”, – dalinosi įžvalgomis "Vilnius Connect" atstovas Martynas Burba.

Per 2020 m. sezoną planuojama išleisti bent 10 video epizodų, kurie bus talpinami „Antidote Community" Youtube platformoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)