Jis pažymėjo LNF scenoje įvyksiančių garsių pianistų rečitalius - Dmitrijaus Baškirovo, Petro Geniušo ir Rūtos bei Zbignevo Ibelhauptų.

Kovo 29 dieną savo kūrybinės veiklos 50-mečiui skirtame rečitalyje D.Baškirovas atliks klasikos programą - Wolfgango Amadeus Mozarto, Josepho Haydno, Liudwigo van Beethoveno, Fryderyko Chopino ir Claude Debussy kūrinius.

E.Mikšys spaudos konferencijoje pristatydamas naująjį sezoną taip pat akcentavo, jog LNF, kaip ir viso pasaulio muzikų bendruomenė, 2006 metus pasitinka minėdama W.A.Mozarto 250-ąsias ir Dmitrijaus Šostakovičiaus 100-ąsias gimimo metines, todėl šių kompozitorių kūriniai dažnai skambės Filharmonijos koncertuose.

Ciklą W.A.Mozartui ir kitiems Vienos kompozitoriams skiria Vilniaus kvartetas, kuriam talkins pianistas Gabrielius Alekna, altistas Gediminas Dačinskas, Julian Milkis (klarnetas) bei kiti solistai.

LNF generalinio direktoriaus pavaduotoja meno reikalams Rūta Prusevičienė spaudos konferencijoje priminė, jog koncertų ciklas "Visai šeimai" šiemet švenčia 10 metų jubiliejų. Šia proga įdomiomis programomis "konkuruos" didžiausi Filharmonijos kolektyvai, "Teatriuko" aktoriai pristatys savo autorines dainas.

Anot R.Prusevičienės, Filharmonijos scena atvira įvairioms idėjoms, kurios atsispindės naujų kolektyvų koncertuose: pasirodymą surengs 2004 metais jaunų Lietuvos atlikėjų suburtas ansamblis "Baltijos gitarų kvartetas", Vladimiro Tarasovo suburtas džiazo kvartetas, kuriame be jo pateis dalyvauja dar trys rusų muzikantai.

LKO programą pristatydamas dirigentas Vytautas Lukočius akcentavo, jog šis pusmetis orkestrui bus kaip niekada intensyvus ir šalia W.A.Mozarto skambės daug kitos geros muzikos -grįžtama prie Baltijos šalių kompozitorių, daug dėmesio lietuvių premjeroms.

Maždaug po mėnesio turėtų paaiškėti LKO meno vadovas. Orkestras daugiau nei pusantrų metų buvo be vadovo, kai kilus konfliktui su orkestro nariais iš užimamų pareigų pasitraukė buvęs meno vadovas ir dirigentas Saulius Sondeckis.

E.Mikšys užsiminė, jog LKO meno vadovas jau parinktas, tačiau kol kas nesutiko jo įvardyti.

"Jau aišku yra, orkestras žino tą žmogų. Orkestras jį myli, orkestrą jisai taip pat žino, ne kartą su juo yra koncertavęs. O vasario pradžioje, kai tik bus aiškios datos, kada jisai galės atvykti į Lietuvą, tada mes darysime spaudos konferenciją ir paskelbsime ir pristatysime", - BNS sakė E.Mikšys.

Anot LNF vadovo, orkestras taip ilgai buvo be vadovo, nes buvo galvojama į šias pareigas pakviesti praėjusių metų spalį mirusį dirigentą Joną Aleksą.

"Orkestras jau turėjo keletą koncertą kartu su juo, tas klausimas vystėsi, tačiau kaip žinote, taip ir neišsivystė", - apgailestavo E.Mikšys.

Tuo tarpu LNSO dirigentas Juozas Domarkas klausytojams ir toliau žadėjo nenuobodžias programas. Šiuo metu orkestras ruošia programą Laisvės gynėjų dienos - sausio 13-osios -penkioliktosioms metinėms. Koncerto metu nuskambės ir lietuvių kompozitoriaus Algirdo Martinaičio Seimo užsakymu sukurto kūrinio "Mūsų laisvė: septynios invokacijos", premjera.

Šį pusmetį Filharmonijos scenoje taip pat koncertuos žinomi solistai - pianistai Povilas Stravinskas, Rogeris Muraro, Momo Kodama, smuikininkai Daniel Hope, Tatjana Gridenko, Marie-Elisabeth Lott bei kiti.

Naująjį sezoną žymi ir pasikeitimai Filharmonijos struktūroje, kadangi nuo LNF atsiskiria Kauno filharmonija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją