„Labai džiaugiuosi, jog šiais metais turime galimybę tęsti „Midsummer Vilnius“ festivalio tradicijas Valdovų rūmuose. Lankytojams, dalyviams, partneriams ir organizatoriams per ketverius gyvavimo metus festivalis Valdovų rūmuose padovanojo galybę nuostabių patirčių. Šią vasarą vyksiantis „Midsummer Vilnius“ festivalis bus jau penktasis - neabejotinai ypatingas ir nepakartojamas”, – sako festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Valdo Petreikio video žinutė:

Pasirodys aktualiausi Lietuvos scenos vardai

Festivalio atidarymui simboliškai pasirinktas vienas ryškiausių pastarojo meto pokyčių lietuviškos muzikos scenoje – Monika Liu. Praėjusių metų pabaigoje ji nustebino klausytojus nostalgiško retro skambesio daina „Vaikinai trumpais šortais“. Tai ne tik pirmasis atlikėjos kūrinys lietuvių kalba, bet ir visiškai naujas bei itin sėkmingas karjeros posūkis, rašoma spaudos pranešime.

Kūrinys dėl savo neįprasto skambesio susilaukė didelio susidomėjimo, o lietuviškos estrados tema vyrauja visame šį pavasarį pasirodžiusiame albume „Melodija“. Klausytojai liepos 20 d. turės progą išgirsti naujojo albumo dainas ir jau anksčiau pamėgtus atlikėjos kūrinius anglų kalba.

Tuo tarpu liepos 23 d. „Midsummer Vilnius“ scenoje pasirodys šiuo metu radijo stočių topuose karaliaujantis Justinas Jarutis. Daugiau kaip dešimtmetį kartu su grupe „Freaks on Floor“ energingą roką grojęs muzikantas 2018-aisiais pasuko solinės karjeros keliu. Kad šis posūkis buvo sėkmingas rodo tiek Metų atlikėjo titulas, tiek ir daugybės perklausų susilaukiantys kūriniai.

Klasikos programos tradicija

Klasikinė „Midsummer Vilnius“ dalis, kaip ir kasmet, klausytojus džiugins rinktiniais Lietuvos talentais, o pagrindinis dėmesys šiemet skiriamas operai.

Trečiąją festivalio dieną Valdovų rūmų kieme pasirodys įspūdingas duetas – tarptautinio pripažinimo sulaukusi operos solistė mecosopranas Justina Gringytė ir vienas ryškiausių Lietuvos pianistų Petras Geniušas. Vakaro metu skambės Italijos kompozitorių Dž. Rossini, V. Bellini, G. Donizetti kūriniai ir solo fortepijonui – P. Geniušas skambins D. Scarlatti, C. Debussy kūrinius.

Uždarymo vakaras yra vienas svarbiausių „Midsummer Vilnius“ renginių, tad finalinį vakarą Valdovų rūmų kieme skambės festivalio tradicija tapusi „Opera po žvaigždėmis“. Liepos 24 dieną išskirtinį koncertą surengs publikos mylimas ir laukiamas operos solistas Edgaras Montvidas ir Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas maestro Modesto Pitrėno.

Itin laukiamu koncertu E. Montvidas paminės savo jubiliejinį 20-ąjį kūrybinį sezoną. Operos solistas pasirodymui parinko gražiausias arijas, o kai kuriems kūriniams specialias aranžuotes ruoš kompozitorius Jievaras Jasinskis.

Laikmečio dvasią atspindintis teatras

Nors festivalis šiemet mažesnis nei įprasta, teatras yra neatsiejama jo dalis. Nuolatiniais festivalio svečiu tapęs ir žiūrovų pamėgtas teatras „Meno Fortas“ pristatys Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Jobo knyga“.

Šiems neramiems ir išbandymų kupiniems laikams pagal bene plačiausiai diskutuotą Šventojo Rašto tekstą sukurtas spektaklis yra ypač aktualus. Jame keliami esminiai žmogaus būties klausimai, žemiškojo gyvenimo prasmės, kančios ir praradimo klausimai bei pastangos suvokti ir atrasti Dievą, kaip jėgą, kuriančią ir griaunančią likimus.

Pagrindiniame vaidmenyje žiūrovai išvys Remigijų Vilkaitį – legendiniu vadinamą aktorių, vieną iš režisierės D. Tamulevičiūtės dešimtuko narių.

Lankytojų skaičius – labai ribotas

Šiuo neįprastu laiktorpiu vyksiančio festivalio organizatoriai sieks ne tik sukurti ypatingą vidurvasario šventę miesto širdyje, bet ir užtikrinti maksimalų lankytojų saugumą. Renginio metu bus laikomasi visų Pasaulinės sveikatos organizacijos ir valstybės institucijų rekomendacijų.

Laikantis jų, šiemet teko labai apriboti lankytojų skaičių, o sėdimos vietos bus išdėstytos po dvi su reikiamais tarpais tarp žiūrovų – po du bus parduodami ir bilietai į festivalio renginius. Pasak festivalio organizatorių, nors tokį sprendimą ir nulėmė susiklosčiusi situacija, tai tik didesnė paskata pakviesti artimiausią žmogų atvykti į šventę kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)