Pasak autorių, šis kūrinys atspindi jų debiutinio albumo „Dionisas“ tematiką ir grupės kryptį, rašoma pranešime spaudai.

E. Bechter sako, jog ši grupės vizija susiformavo neatsitiktinai.

„Senovės Graikijoje slypi Dmitrijaus ir mano profesijų šaknys. Ten „hipokritu“ buvo vadinamas choro dalyvis-aktorius, kuris dainuodavo ditirambus Dievui Dionisui. Dionisas buvo vyndarystės ir ekstazės Dievas. Aš esu aktorius, Dmitrij Kudrin - operos atlikėjas. Kartu mes esame „hipokritas“ ir padarysime viską, kad Dionisas liktų patenkintas”, - pasakoja aktorius.

Jis neslepia, jog grupė išsikėlė sau tikslą lįsti iš komforto zonos: „Norime išbandyti save skirtinguose muzikos žanruose, eksperimentuoti, ieškoti naujo skambesio. Kita žodžio „hipokritas“ reikšmė – veidmainis. Savo muzikoje dažnai keisime, miksuosime veidus.“

D.Kudrin sako, jog jam tai yra galimybė pažvelgti į muziką ir kūrybą iš kitos pusės.

„Tai yra tikras iššūkis, nes prie šių žanrų nesu pratęs. Tai tikrai nelengva užduotis. Nors kartais atrodo, jog popmuzikos dainą parašyti nesunku, bet kūrybinis procesas reikalauja nemažai laiko“, - teigia atlikėjas.

„Pritariu Dmitrijui. Rašydamas dainą „Šokis Dievams“ susidūriau su netikėtais sunkumais. Prieš tai rašydavau žymiai sunkesnius tekstus, perpintus metaforomis ir prasmėmis, o čia norėjosi parašyti kažką paprastai suvokiamo, vasariško. Juk tai „pop house“ stiliaus kūrinys. Kurdamas grupę sau pažadėjau, kad ir kokį žanrą bandytume, tai nebus tuščias skambesys. Visi tekstai perduos žinutę klausytojui. Mano siekiamybė išmokti kalbėti muzikoje suvokiamais sakiniais, bet kad jie pataikytų tiesiai į širdis ir protus. Kine, teatre ir muzikoje aš labiausiai vertinu tokį menininkų gebėjimą. Dainoje „Šokis Dievams“ siekiau būtent to. Teko nemažai pavargti“, – šypsosi E. Bechter.

Grupė „Hypocrite“ pristato kūrinį „Paprasta daina“, kuriam žodžius parašė E.Bechter ir D.Kudrin, muziką sukūrė Laurynas Jackonis RSD, aranžuotę darė muzikos prodiuseris, kompozitorius Donatas Tamašauskas DZOUNS. Dainą puošia Gretos Zokaitytės iliustracija, kuriai animaciją padarė Pavel Syrnicki.

Kūrinį išgirsti ir įvertinti galite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)