„Iki paskutinio tikėjome, kad galėsime atidaryti „Vasaros terasą“ sulyg vasaros pradžia, tad jau iš anksto ruošėme programą. Labai džiaugiamės naujausiu valdžios sprendimu ir startuojame nedelsdami – nuo birželio 1 d.“, – sako programos kuratorė, muzikos agentūros „DamnGood“ įkūrėja Greta Lechavičiūtė ir priduria, kad renginiai terasoje numatyti kiekvieną dieną iki pat rugsėjo pabaigos.

Kai kurie iškart rengia kelis koncertus iš eilės

Pranešime spaudai rašoma, jog karščiausią metų sezoną „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus surengs daugybė šalies žvaigždžių: publikos numylėtinė Jazzu, kūrybinė bomba Vidas Bareikis, nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laimėtojai „The Roop“, nuotaikingoji grupė „Saulės kliošas“, jaunimo dievaičiai „Flying Saucer Gang“ ir daugelis kitų.

„Muzikantai pasiilgę publikos, o publika jų, tad šią vasarą terasoje gros ir naujos, ir didžiausios mūsų šalies muzikos žvaigždės – labai platus gyvos muzikos spektras. Be to, vyks ir sekmadieniniai blusturgiai, ir vėlyvesnio meto vakarėliai“, – apie populiariausios sostinės terasos programą pasakoja kita muzikos agentūros „DamnGood“ įkūrėja Aistė Naveckaitė. Dėl daugiau informacijos ji ragina sekti „Vasaros terasos“ socialinius tinklus.

Jau dabar aišku, kad išlikę suvaržymai dėl publikos kiekio ir nustatyti saugumo reikalavimai neleidžia sutalpinti visų norinčių, tad dalis atlikėjų nedelsdami skelbia pakartotinius koncertus. Jau kitą savaitę dvi dienas iš eilės „Vasaros terasoje“ koncertuos ir Alina Orlova, ir Vidas Bareikis.

Muzikantai alkani publikos

Organizatoriai žada, kad koncertai bus labai kokybiški ir intymūs, nors žmonių skaičiumi ir nedideli. O bilietų kiekis į kiekvieną renginį yra labai ribotas ir jau dabar yra pilnai išparduotų bilietų į koncertus.

„Žmonių saugumas ir sveikata mums yra pirmoje eilėje, tačiau gyvi pasirodymai ir betarpiškas bendravimas taip pat yra svarbūs tiek auditorijai, tiek patiems atlikėjams. Patikėkite, visi jie išsiilgę groti savo gerbėjams“, – teigia žinomas atlikėjų prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Per karantiną supratau, kad koncertai man yra pati mėgstamiausia veikla gyvenime“, – L. Lučiūno žodžius papildo Vidas Bareikis, kuris ant „Vasaros terasos“ scenos žengs ir birželio 4, ir birželio 5 dienomis.

Jam pritaria ir scenos diva Jazzu, kurios koncertai „Vasaros terasoje“ numatyti birželio 10 ir 12 dienomis: „Naujos taisyklės vargina, tačiau turime prie jų prisitaikyti. Vis tik man svarbiausia yra susitikti su savo klausytojais. Tad ši galimybė džiugina labiausiai. Tačiau kartu aplanko ir jaudulys lyg prieš egzaminą – juk paskutinį kartą ant scenos stovėjau vasario 16 dieną.“

Pačius artimiausius „Vasaros terasos“ atidarymo koncertus surengs viena mylimiausių šalies nau-josios kartos atlikėjų Gabrielė Vilkickytė, į kurios birželio 1 d. pasirodymą jau nebeliko bilietų, tačiau jau paskelbtas antrasis atlikėjos koncertas „Vasaros terasoje“.

Birželio 2 d. ant scenos lips „Sinstation“: „Pristatysime naują karantino metu sukurtą albumą „Liepsnos 3“. Juo norime papasakoti apie visuotinį perkaitimą, šį išgalvotą laiką, 2020 m., „Bėgan-tis skustuvo ašmenimis“ ir „Atgal į ateitį“ laiką, mūsų gyvenimą praėjus 20 metų po „Matricos“, – pasakoja „Sinstation“ grupės lyderis Mykolas Katkus ir tikina, kad sulyg šiuo darbu grupė iš esmės keičia savo skambesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)