"Panevėžiečiai žymiai saugiau galės mėgautis žiemos malonumais. Oro permainos, ne visuomet pakankamai stiprus Senvagės ledas keldavo nerimo mūsų tarnybų darbuotojams, o dabar būsime ramūs, kad grėsmės įlūžti tikrai nebus", - sakė meras V.Matuzas, pažadėjęs ir pats asmeniškai pirmadienį drauge su kitais panevėžiečiais išbandyti čiuožyklos ledo kokybę.

Čiuožyklos Panevėžyje atgaivinimo idėja prieš keletą kilo garsiam sportininkui, Tarybos sekretoriato vyriausiajam sporto specialistui Vidmantui Urbonui. Pasak V.Urbono, strateginiame Panevėžio miesto vystymo plane kaip vienas iš prioritetų numatytas Panevėžio, kaip sportiškiausio Lietuvos miesto pozicijų stiprinimas.

"Smagu, kad šią žiemą mūsų čiuožykla bus visai kitokia. Visų pirma, ji yra didžiulė, per visą stadioną. Antra, sutvarkėme apšvietimą, nes čiuožti esant geram apšvietimui-žymiai maloniau. Trečia, pavyko būsimą čiuožyklą radiofikuoti. Vakarais čiuožykloje skambės muzika", - naujoves vardino V.Urbonas.

Tris vakarus iš eilės Panevėžio Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai lieja ledą. Vandenį čiuožyklai tiekia UAB "Aukštaitijos vandenys", ledą valys ir prižiūrės miesto savivaldybės komunalininkai.

Kaip ir pernai, pageidaujantys galės vietoje už simbolinį mokestį išsinuomoti pačiūžas. Be to, bus galima po išsimaudyti duše, savo rūbus saugiai palikti rūbinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją