„Tai daina apie momentą, kai nusprendi paleisti mylimą žmogų, nes jausmai ir pastangos tampa vienpusiai. Kai kitas žmogus netikėtai nusprendžia, kad nieko bendro su tavimi nebenori turėti, būna beprotiškai sunku. Todėl dainoje retoriškai klausiama: ar tu nors kiek buvai su manimi laimingas? Ar tu mane bent mylėjai? Bet viskas, kas iki tol atrodė tikra ir tyra, pasirodo, buvo tik iliuzija. Tenka suprasti, kad viskas baigta, kad niekada nebebus kaip anksčiau, kad ir ką bedarytum, tad belieka tik palinkėti sėkmės kitam žmogui ir leisti jam eiti savo keliu“, – mintimis pranešime spaudai dalijasi dainos autorė bei atlikėja.

Ji prisipažįsta, kad šią dainą parašė prieš vienerius metus, kai teko išgyventi itin skaudžią santykių griūtį. Tuo metu ji patyrė išties juodą ir sunkų laikotarpį, bet stengėsi niekam to neparodyti. Anot jos, visi nelaimingi išgyvenimai anksčiau ar vėliau baigiasi ir tada gali nemažai iš to išmokti apie save bei kitus.

„Kibau į darbus, nors norėjosi tik gulėti susisukus lovoje ir nuo visko atsiriboti. Tačiau atėjo laikas, kai supratau, kad kai kurių dalykų nesukontroliuosi ir teko praeitį paleisti. Nors dažnai tai atneša daug slogių minčių, tačiau išsiskyrimas ilgainiui gali žmogų išlaisvinti. Man asmeniškai tai padėjo labiau pamilti save bei davė peno kūrybai. Po šios patirties sukūriau daug naujų dainų, pradėjau galvoti apie pirmąjį savo albumą”, – pasakoja Emi Kersh.

Anot jos, svarbiausia yra reflektuoti tai, kas nutiko ir nekartoti tų pačių klaidų naujuose santykiuose.

Vis ryškiau muzikos industrijoje pasirodanti kūrėja neslepia, kad šie metai jai yra labai reikšmingi. Ji ne tik viešai pristatė jau kelis savo kūrinius, bet ir pradėjo dirbti su profesionalų komanda. Tai leido jos kuriamai muzikai pakilti į aukštesnį muzikos įrašymo bei dainų atlikimo lygį.

„Esu muzikos naujokė, todėl patarimai muzikos klausimais labai vertingi. Man dažnai kyla kažkokių muzikinių idėjų, kurioms savo namuose sukuriu darbinę aranžuotės versiją. O toliau visas darbas įprastai, ne karantino metu, vyksta Vilniuje kartu su komanda. Studijoje praleidžiame daugiausiai laiko, ieškome įdomesnių skambesių variacijų, generuojame idėjas, kol galiausiai prieiname prie galutinio varianto”, – dainų kūrimo užkulisius atskleidžia kaunietė.

Ji prisipažįsta, kad dainas kuria dvejomis kalbomis – lietuvių ir anglų. O kokia kalba bus naujas kūrinys – padiktuoja natūraliai atėjęs įkvėpimas. Pasak kūrėjos, menas yra saviraiškos laisvė, todėl ji nenori savęs uždaryti kažkokiuose rėmuose. Emi Kersh savo kūryboje neapsiriboja ir vienu muzikos stiliumi.

„Stengiuosi paimti man patinkančius elementus iš įvairių muzikos stilių ir sintezuoti juos į man patinkančią, savitą visumą. Man patinka griežtesnį ritmą derinti su švelniu, lengvu instrumentalu, elektroniką derinti su gyvais instrumentais. Apskritai, mėgstu eksperimentuoti, patinka kontrastai muzikoje, gal dėl to pati klausau labai įvairios muzikos. Mane ypač intriguoja netradicinis instrumentų panaudojimas, stilių maišymas šiuolaikinėje muzikoje, pavyzdžiui, bažnytiniai vargonai arba retro sintezatoriai hip hop, trap stiliaus muzikoje”, – atskleidžia kūrėja.

Karantinas jos kūrybos taip pat nesustabdė. Nors daina „Let you go” buvo pradėta ruošti dar prieš jam prasidedant, vokalo partijas jai teko įrašyti savarankiškai namų sąlygomis. O artimiausiu metu su komanda atlikėja planuoja įrašyti ir daugiau naujų kūrinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)