Sprendimą vienytis į Asociacijų Tarybą ir kartu siūlyti sprendimus institucijoms priėmė į virtualų susitikimą susirinkę asociacijos AGATA direktorės pavaduotoja Martyna Gudaitė-Gulbinienė, asociacijos AVAKA direktorius Darius Vaitiekūnas, asociacijos LATGA direktoriaus pavaduotoja Laura Baškevičienė. asociacijos „Lietuvos festivaliu aljansas“ steigėjas Algirdas Barniškis, asociacijos „Metu Muzikos Apdovanojimai“ (M.A.M.A)“, valdybos pirmininkas Martynas Tyla, Lietuvos muzikos verslo asociacijos valdybos narys Lauras Lučiūnas, Lietuvos muzikos verslo asociacijos narys Remigijus Knabikas, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos pirmininkė Živilė Diavara, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos projektų ir plėtros vadovė Aida Štelbienė, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos narė Gintarė Masteikaitė, Renginių industrijos asociacijos valdybos pirmininkas Gediminas Jaunius, Renginių industrijos asociacijos valdybos narys Valdas Petreikis.

„Precedento neturinti iniciatyva – didžiausių renginių ir kultūros asociacijų pastangos susivienyti, siekiant kartu spręsti per šią COVID19 sukeltą krizę iškilusius iššūkius. Pastebėjome, jog visi atskirai veikiame aktyviai, daugeliui problemų matome panašius sprendimus, siunčiame institucijoms beveik analogiškus pasiūlymus. Visų mūsų pozicijos praktiškai sutampa. Dėl to nusprendėme apsivienyti, tartis tarpusavyje ir teikti savo siūlymus vieningai. Tikime, jog taip jie bus efektyvesni, o mūsų balsas – svaresnis ir geriau girdimas“, – sakė V. Petreikis.

Antradienį jau išsiųstas bendras kreipimasis į Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą. Juo prašoma pasirašyti balandžio 30 d. Lietuvos Respublikos Seimo vieningai priimtą įstatymą „Dėl COVID-19 (koronaviruso infekcijos) paskelbto karantino sukeltų pasekmių poveikio vartojimo sutarčių dėl renginių organizavimo paslaugų teikimo vykdymui“. Raštą pasirašė asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė, D. Vaitiekūnas, A. Barniškis, Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija LATGA direktorius Jonas Liniauskas, Lietuvos muzikos verslo asociacijos valdybos pirmininkas Vaidas Stackevičius, M. Tyla, Ž. Diavara, G. Jaunius.

Šiuo metu rengiamas ir bendras kreipimasis į Prezidentą, Ministrą Pirmininką, Seimą, Sveikatos apsaugos ministrą, kultūros ministrą dėl renginių sektoriaus veiklos ribojimų švelninimo plano, rašoma spaudos pranešime.

L. Lučiūnas teigė, kad norima veikti efektyviai ir tuo pačiu išvengti bandymų skaldyti sektoriaus atstovus. „Mes, asociacijų atstovai, atskirai bendraudami su institucijomis susiduriame su tam tikru priešinimu, teiginiais, kad mūsų visų požiūriai neva visiškai skiriasi. Žinoma, kai kuriais neesminiais klausimais mūsų nuomonės gali skirtis, tačiau dėl svarbiausiųjų mąstome vienodai. Sektorius patiria didžiulius nuostolius. Geriausiu atveju turime savaitę – per tiek laiko sužinoję sprendimus, kaip užtikrindami visuomenės sveikatos saugumą galime organizuoti renginius, dar galėtume atsitiesti ir suplanuoti vasaros darbus. Turime kuo greičiau ir tiksliau žinoti, kaip keisis karantino sąlygos, kada galime startuoti. Tai liečia daugybės žmonių, dirbančių sektoriuje, pragyvenimą, taigi ir Lietuvos ekonomikos būklę“, – sakė L. Lučiūnas.

„Siekiame, kad sąlygos renginiams būtų nustatytos tiek atsižvelgiant į užsienio šalių patirtį, tiek nebūtų diskriminacijos, lyginant su kita veikla – sportu, bažnyčia, prekyba ir pan. Būtina ieškoti priimtino kompromiso aiškiai nustatant žingsnius ir terminus – sektorius turi teisę suprasti, kaip ir ką jis apskritai gali planuotis“, – sakė Ž. Diavara.

Susivieniję renginių sektoriaus atstovai institucijoms siūlys savas rekomendacijas ir tarptautinę patirtį, kadangi bendradarbiauja su daugeliu šalių ir žino jų sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)