Pradėjęs jas balandžio 16 dieną Lenkijai skirtu koncertu, dainininkas jau surengė pasirodymus Jungtinės Karalystės, JAV, Čekijos, Izraelio, Ukrainos, Vokietijos klausytojams. Šįvakar 20 valandą įvyks Lietuvai skirtas jo koncertas, o rytoj turas baigsis koncertu Baltarusijos publikai, rašoma pranešime spaudai.

Pasak dainininko, kiekvienas šis koncertas – skirtingas. Keitėsi dainų sąrašas, klausytojų užduodami klausimai. „Koncertuoti lietuviams visuomet jaudinuosi“, – sako dainininkas. „Kai 2012 metais mano koncertai buvo uždrausti gimtinėje, lietuviai ištiesė ranką ir padėjo surengti koncertus pas save šalyje, o Lietuvos užsienio reikalų ministerija suteikė nemokamas vizas bilietus į šiuos koncertus įsigijusiems baltarusiams. Aš to niekada nepamiršiu!“

Nuo tada prasidėjo įvairių baltarusių atlikėjų „lietuviškų“ koncertų serija, kurioje sudalyvavo ir kiti žymūs muzikantai, dėl vienų ar kitų priežasčių nekoncertavę savo šalyje. Tarp jų buvo ir tuo metu garsiausia Baltarusijos muzikos grupė „Lyapis Trubtskoy“. Ne kartą savo solinį koncertą arba koncertą su grupe „Krambambulya“ Lietuvoje surengė Liavonas Volskis. Jo anšlaginiai pasirodymai įvyko Vilniuje „Lofte“, jau nugriautoje Teatro arenoje, „Compensoje“. Viename jų dainininkas scenoje kartu dainavo su lietuvių muzikos žvaigžde Andriumi Mamontovu.

Liavono Volskio grupė „Krambambulya“ pasirodė festivalyje „Galapagai“ ir net traukinyje Vilnius-Turmantas. „Tas laikotarpis buvo labai turiningas ir įdomus. Tikiuosi, kai viskas stos į savas vietas, mes vėl surinksim savo geriausius klausytojus ir sugrįšim su koncertu į Vilnių. Mane pasiekė kalbos, kad mūsų labai pasiilgo, o kol to padaryti negalim, šįvakar turim progą pabendrauti internete“, – teigia gastroles „World Online Tour“ baiginėjantis Liavonas Volskis.

Lietuvių muzikantai ir koncertų rengėjai taip pat originaliai reagavo į mūsų šalyje paskelbtą karantiną. Dainininkė Jurga surengė koncertus tuščioje Šv. Kotrynos bažnyčioje ir gamtoje, kuriuos tiesiogiai transliavo savo „YouTube“ kanale. „Kaunas 2022“ pradėjo koncertų seriją kiemuose klausytojams iš balkonų. Praėjusią savaitę Paluknio aerodrome pradėjo veikti „Drive-in“ koncertai. Tačiau muzikantai ir organizatoriai pabrėžia, kad tai yra tik laikinos priemonės esamoje situacijoje, kurios nepakeičia gyvų koncertų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)