Savo kūrinius atliks konkurse anksčiau dalyvavę „eurovizininkai“: praėjusiais metais dainavusi Laura su grupe „The Lovers“, 2004-aisiais – Linas ir Simona, 2002 – aisiais - Aivaras Stepukonis. Pamatysime ir 2001 metais Lietuvai atstovavusią grupę „Skamp“, 1999-aisiais – Aistę Smilgevičiūtę bei prieš dvylika metų,1994-aisiais, pirmą kartą už Lietuvą dainavusį Ovidijų Vyšniauską.

Šiemet paraiškas dalyvauti „Eurovizijoje“ pateikė daugiau kaip pusšimtis atlikėjų. Kurie iš jų patenka į pusfinalininkų 25-etuką, nuspręs komisija, atsižvelgdama į pretendentų sceninę patirtį bei žinomumą. Nacionalinės „Eurovizijos“ taisyklės numato, kad į pusfinalį automatiškai patekti turėtų ne mažiau kaip metus Lietuvos scenoje aktyviai koncertuojantis atlikėjas. Į vietą pusfinalyje gali pretenduoti ir ne mažiau kaip du kartus nacionalinėje atrankoje dalyvavusi grupė ar dainininkas.

Jau neabejojama, kad tarp pusfinalininkų pamatysime Andriaus Mamontovo, Sauliaus Urbonavičiaus bei Viktoro Diawaros jungtinį projektą „LT United“, grupes „In culto“, „Saulės kliošas“. Su naujokais rungtis nereikės ir scenos veteranams Egidijui Sipavičiui, Edmundui Kučinskui, broliams Aliukams. Vieta pusfinalyje bus pasiūlyta ir Alanui Chošnau, Amberlife, grupėms „B‘Avarija“, „Bugs Band“ ir „Road Band“.

Kas keliaus pasitobulinti į „Eurovizijos studiją“, paaiškės taip pat šį savaitgalį. Būsimųjų „studentų“ pavardes paskelbs komisija, kurią sudarys žinomi popmuzikos prodiuseriai, muzikologai ir apie muziką rašantys žurnalistai. „Studentai“ tiesioginės laidos metu trauks savo pasirodymo nacionalinėje atrankoje eilės numerį.

Lietuvos „Eurovizijos“ startas – šį šeštadienį, sausio 7d., lygiai devintą vakare per Lietuvos televizijos „Lietuvos dainų dešimtuką“. Vedėjai Jurga Šeduikytė ir Rolandas Vilkončius.