Šiuo projektu siekiama palaikyti su koronavirusu kovojančius medikus.

Renginį organizuoja tarptautinė visuomeninė organizacija „Global Citizen“, bendradarbiaudama su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir superžvaigžde Lady Gaga. Renginiu siekiama suvienyti pasaulio bendruomenę kovoje su koronavirusine infekcija COVID-19, nurodoma organizacijos vadovo Hugh Evanso pareiškime.

Ryškiausių renginyje dalyvausiančių žvaigždžių sąraše dar yra Celine Dion, Eltonas Johnas, Paulas McCartney ir Stevie Wonderis.

Šešių valandų renginys bus transliuojamas internetu prieš žiūrimiausiu laiku numatytą jo televizijos transliaciją. Jame taip pat bus galima išvysti tokiais įžymybes kaip atlikėja „Christine And The Queens“, aktoriai Donas Cheadle'as Samuelis L. Jacksonas ir futbolo žvaigždė Megan Rapinoe.

„Global Citizen“ taip pat tikisi, kad renginys ne tik atkreips dėmesį į medikus, bet ir paskatins paramą vietos labdaros organizcijoms.

Jis paragins filantropus ir vyriausybes paremti PSO kovą su koronavirusu. Pranešama, kad tarptautinei organizacijai jau surinkta 35 mln. JAV dolerių (per 32 mln. eurų).

„Visi tai išgyvename drauge“

„Mes tikrai gyvename svarbiu metu, kai žmonės bando rasti atsakymą (į klausimą) – ar jie darosi vis labiau izoliuoti, ar vis labiau tampa pasaulio piliečiais“, – sakė H. Evansas naujienų agentūrai AFP.

„Ar aš galiu tiesiog uždaryti sienas, ar man iš tiesų reikia rūpintis sveikatos apsaugos sistema kitoje planetos pusėje esančių žmonių?“ – tęsė jis.

„Manau, kad COVID-19 musų nieko neišmokė, tik parodė, kad liga kažkur gali reikšti ligą visur“, – kalbėjo H. Evansas.

„Global Citizen“ kol kas nepaskelbė renginyje dalyvausiančių atlikėjų pasirodymo programos.

Britų grupės „Coldplay“ lyderis Chrisas Martinas praėjusį mėnesį socialiniame tinkle „Instagram“ surengė gyvą koncertą, prisijungdamas prie ankstesnės šios tarptautinės organizacijos iniciatyvos „Together, At Home“ renginių serijos.

Šeštadienio reginyje turėtų dalyvauti daugiau nei 107 menininkai ir atlikėjai, sakė H. Evansas. Dauguma jų, įskaitant grupę „The Rolling Stones“, patys pasisiūlė dalyvauti renginyje.

Pasak H. Evanso, „tiesą, sakant, negalėjau patikėti, kai (su manimi) susisiekė britų rokeriai“.

„Muzika suteikia mums galimybę akimirką sustoti, pamąstyti ir pasijusti vieningai žmonijai, – sakė jis. – Atnaujinkime santykius ir pasakykime, žinote ką – ir tai nėra tiesiog hiperbolė – mes tikrai visa tai išgyvename drauge.“

Pasaulinis paramos PSO koncertas turi ir simbolinę reikšmę, JAV prezidentui Donaldui Trumpui pranešus apie jo nutraukiamą šios JT organizacijos finansavimą už tai, kad esą ji nesugebėjo tinkamai atsakyti į kilusią sveikatos krizę, per kurią visame pasaulyje mirė daugiau nei 140 tūkst. žmonių.

Nors tiesiogiai JAV lyderio H. Evansas nepaminėjo, tačiau pareiškė, kad dabar reikia palaikyti PSO, o „ne nuo jos pasitraukti“.

„Multilateralizmas yra vienintelis būdas kovoti su pandemija, – sakė jis. – Neįmanoma įveikti pasaulinės pandemijos kiekvienai valstybei kovojant atskirai.“

Parengė Rūta Androšiūnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)