Popieriaus lapas, ant kurio Paulas McCartney ranka užrašė dainos „Hey Jude“ žodžius, internetiniame aukcione penktadienį buvo parduotas už 910 tūkst. JAV dolerių.

Aukcionas buvo surengtas paminėti 50-ąsias „The Beatles“ išsiskyrimo metines.

Lapas su dainos žodžiais, kuris buvo naudojamas 1968 metais įrašant dainą Londono garso įrašų studijoje „Trident Studios“, buvo parduotas daugiau nei penkis kartus brangiau nei buvo tikėtasi.

Kalifornijoje įsikūrę aukciono namai „Julien's Auctions“ maždaug 250 su „The Beatles“ grupe susijusių daiktų aukcioną dėl koronaviruso pandemijos perkėlė į internetą. Grupės gerbėjams buvo pasiūlyta įsigyti gitarų, retų vinilinių plokštelių ir daiktų su autografais.

Penktadienį suėjo lygiai pusė amžiaus nuo Paulo McCartney interviu, kuris užtvirtino draugišką viena įtakingiausių muzikos grupių istorijoje laikyto „nuostabiojo ketverto“ išsiskyrimą.

Tuomet paklaustas, ar numano, kada bus atnaujinta jo garsi dainų rašymo partnerystė su Johnu Lennonu, jis tiesiai atsakė „ne“, ir toks atsakymas kalbėjo už save.

Lapas su ranka rašytais dainos „Hey Jude“ žodžiais aukcione parduotas už 910 tūkst. dolerių

P. McCartney dainą „Hey Jude“ parašė po to, kai J. Lennonas dėl savo romano su japonų menininke Yoko Ono išsiskyrė su pirmąja žmona Synthia.

Ši daina buvo sukurta siekiant paguosti poros sūnų Julianą dėl tėvų skyrybų. Iš pradžių ji buvo pavadinta „Hey Jules“.

Per aukcioną taip pat buvo parduota būgno oda su „The Beatles“ logotipu, kuri buvo naudojama per jų pirmąjį koncertų turtą JAV 1964 metais. Už ją buvo sumokėta 200 tūkst. JAV dolerių. Dainos „Hello, Goodbye“ 1967 metų vaizdo klipo ranka parašytas scenarijus buvo parduotas už 83,2 tūkst. JAV dolerių.

O žalvarinė peleninė, kuria Ringo Starras naudojosi „Abbey Road“ įrašų studijoje septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, buvo nupirkta už 32,5 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)