Kaip sako pati Gabrielė, daina „Brown Eyes“ yra savotiška metafora.

„Ši daina apie vidinę sumaištį, praeities ilgesį ir jos idealizavimą. Norėjau pavaizduoti tašką, iš kurio niekaip negali pajudėti, nors dedi visas pastangas; apie laiką, kurio negali paskubinti“, – pasakojo dainos autorė ir atlikėja.

Prie „Brown Eyes“ gimimo žymiai prisidėjo ir tarptautinė komanda – aranžuotę kūrė braziliško kraujo turintis norvegas Bjornas Holmeslandas, o galutinį suvedimą atliko kitas norvegas Snorre Bergerudas, rašoma spaudos pranešime.

Naujosios dainos vaizdo klipe vaizduojamas žmogaus id ir super-ego susidūrimas. Pasak Gabrielės, toks siužetas pasirinktas neatsitiktinai – taip norėta atskleisti žmogaus vidinę kovą.

„Kiekvienas mūsų veiksmas yra tiek destruktyvus, kiek destruktyvūs esame mes patys. Didžiausi konfliktai dažniausiai vyksta kiekvieno iš mūsų viduje, tad klipe nusprendėme Gabrielę pakviesti pasikalbėti su Gabriele“, – juokiasi atlikėja.

Scenarijų vaizdo klipui padėjo parašyti vaikų psichologė Agota Statkutė, o techniniais niuansais rūpinosi operatorius ir montažo režisierius Linas Mažonas.

„Klipo idėja gimė vieną vakarą koreguojant nuotraukas ir naudojant „veidrodžio“ efektą. Jį pritaikius šiame Gabrielės video atsivėrė daug galimybių, tačiau pareikalavo ir daug planavimo. Galiu drąsiai teigti, kad tai buvo techniškai sudėtingiausias montažas, kurį man teko daryti“, – sakė L. Mažonas.

Pasak Gabrielės, „Brown Eyes“ klipe matomą žmogaus vidinį konfliktą galima susieti ir su šių dienų aktualijomis.

„Manau, kad žmogaus vidinė kova visada buvo itin aktuali tema. Šiomis dienomis ypač jaučiame specifines jos išraiškos formas: padažnėję panikos ir nerimo priepuoliai, depresija. Lekiame, skubame ir nemokame išgirsti savęs, norime to, ko ne visada mums reikia, ir visko norime dabar. Pasirinkimų gausybė, „laimės medžioklė“, socialinės medijos labai paaštrina mūsų vidines kovas ir vargina mus. Karantiną šiame kontekste priimu visai kitaip – kaip ramybės ir sąmoningumo metą. Žemė savaip privertė mus sustoti ir iš naujo permąstyti savo gyvenimo prioritetus“, – kalbėjo Gabrielle Marr.

Naująjį atlikėjos vaizdo klipą „Brown Eyes“ galite įvertinti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)