Na, o reaguojant į tai, kad grupė pasiruošimo dalyvavimui „Eurovizijoje“ metu investavo nemažai pinigų, LRT nusprendė jos nariams perduoti visas lėšas, surinktas šių metų atrankos metu už skambučiais ir trumposiomis žinutėmis žiūrovų atiduotus balsus, – iš viso beveik 20,3 tūkst. eurų.

„Suprantame, kad buvo ieškomas variantas, kuris tenkintų LRT ir grupę. Ar mes dalyvausime atrankoje, kad ir išskirtinėmis teisėmis? Dar nežinome. Praėjo tik mėnuo su puse nuo laimėjimo su daina „On Fire“. Viskas vyksta labai greitai. Per greitai. Turime apgalvoti ir sprendimą priimsime tik žymiai vėliau“, – sprendimą komentavo grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Vis dėlto „Delfi“ sekmadienį, po to, kai oficialiame konkurso puslapyje „ESCToday“ surengtame #EurovisionHomeContest („Eurovizijos“ namų konkurse) Lietuvos atstovai didžiule persvara išplėšė pergalę, V. Valiukevičius sakė, kad, jeigu „The Roop“ pasiekimus būtų nuspręsta nubraukti ir jie atrankai kitąmet vėl turėtų siūlyti kitą dainą bei varžytis su kitais dalyviais, tai, jo manymu, būtų visiškai neteisingas sprendimas.

„Sakyčiau, kad tai būtų nesąmonė. Ir aš labai drąsiai taip sakau. Mes Lietuvos žmonių buvome išrinkti atstovauti Lietuvai ir dar net nespėjome atstovauti. Tai apie kokias naujas atrankas galėtų eiti kalba? Tarsi mūsų nebūtų.

Su mumis Lietuvai buvo daug pirmų kartų. Lietuva pirmą kartą tiek daug kartų minima tarp galimų laimėtojų: tiek lažybose, tiek fanų balsavimuose. Pirmą kartą Lietuvos „Eurovizijos“ istorijoje nugalėtojai gavo tiek daug balsų.

Pirmą kartą toks didelis atotrūkis nuo pirmos ir antros vietos. Trys kartai – niekados to nebuvo. Ir visa tai išmesti, nubraukti, neva šita grupė net neegzistavo ir kaip pirmokė vėl turi dalyvauti... Sakyčiau, kad tai būtų visiškai neteisingas sprendimas“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

Grupės lyderis neslėpė, kad liūdesį kelia ir sprendimas atšaukti „Euroviziją“, neišbandant alternatyvų. Tokia situacija sujaudino ir grupės gerbėjus. Fanai sukūrė vaizdo įrašą, kuriame savo mėgstamos grupės narių paklausė jiems rūpimų klausimų, o šie ryžosi atviriems atsakymams.

V. Valiukevičiaus sulaukė klausimo, ar pastaruoju metu jis nesijaučia, tarsi niekur pajudėti negalintis akmuo. „Labai gera metafora. Mums akmenimis buvo užtvertas kelias iki konkurso. Šitų akmenų krūva labai puikiai matosi, tačiau pasaulyje yra daug kelių, kuriuos tereikia dabar atrasti“, – komentavo V. Valiukevičius.

Grupės nariai sakė, kad, jeigu patys turėtų galimybę organizuoti konkursą, priimtų ne tokį drastišką sprendimą.

„Tikrai galėjome atrasti tokį variantą, kuomet visi atstovai iš savo šalių būtų ištransliavę pasirodymus. Be abejo, tai nebūtų vientisa stilistika. Tačiau net ir ant didžiosios scenos tos bendros stilistikos išlaikyti nepavyksta. Visi bando išsiskirti“, – kalbėjo „The Roop“ vokalistas.

Grupės narys Mantas taip pat sakė nesitikėjęs tokio sprendimo.

„Manau, kad netradicinė situacija reikalauja netradicinių sprendimų. Nors ir pasitikiu tuo sprendimu, kuris buvo priimtas, manau, kad jis galėjo būti ir palankesnis mūsų gerovei“, – sakė grupės narys Mantas.

Tuo tarpu „The Roop“ įvaizdžiu „Eurovizijoje“ besirūpinusi Glorija Gžimalaitė atskleidė, kuo lietuvius planavo puošti prieš lipant į didžiąją sceną.

„Įvaizdis nebūtų stipriai pasikeitęs. Mes nusprendėme palikti jį tokį patį. Tiesiog gal būčiau pakeitusi kelias medžiagas į kokybiškesnes, kad vaizdas būtų dar estetiškesnis“, – komentavo stilistė.

Grupė sulaukė ir klausimo, kodėl iki pergalės „Eurovizijos“ atrankoje jų dainų šalis klausėsi kur kas rečiau.

„Nebuvo tokios sklaidos. Mes stengėmės, bet neturėjome tokių resursų: tiek žmogiškųjų, tiek finansinių. Tikėkimės, kad dabar situacija keisis. Matome, kaip dabar įvairios šalys, ne vien Lietuva, atranda mūsų kūrybą“, – pasidžiaugė Vaidotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)