Lietuviai nugalėjo be jokios konkurencijos – net triskart perspjovė antrąją vietą, Šveicarijos atstovus. Vis dėlto daug kam ši žinia sukėlė ne tik džiugesį, bet ir nusivylimą – praradome šansą Europai pristatyti puikią dainą. Kaip į tai reaguoja „The Roop“ vokalistas V. Valiukevičius?

„Aišku, kad tai suteikia džiaugsmo. Tai rodo, kad esame pastebėti kaip šalis, kaip grupė „The Roop“. Be abejo, kad tai duoda pliusų. Bet, aišku, kad tai yra vienas iš daugelio fanų puslapių ir tai neatstoja oficialaus „Eurovizijos“ konkurso. Tačiau tai parodo tendenciją – kas būtų, jeigu būtų“, – „Delfi“ sakė V. Valiukevičius.

Atlikėjas pasidžiaugė, kad pastaruoju laikotarpiu sulaukia didžiulio dėmesio iš kitų šalių melomanų ir žiniasklaidos.

„Eilėje yra apie 15 interviu su užsienio žiniasklaidos priemonėmis. Sunku visas ir įvardyti: Ispanija, Italija, Azerbaidžanas, Jungtinės Karalystė, Lenkija, Vokietija... Su vadyba šiuo metu dėliojamės planus. Viskas vyksta toliau“, – komentavo dainininkas.

Grupė „The Roop“ pelnė pergalę tarptautiniame virtualiame „Eurovizijos“ konkurse

Nors „The Roop“ pasirodymas, garsiai nuskambėjęs tarptautiniu mastu, bet kokiu atveju tiek Lietuvai, tiek grupei išėjo į naudą, V. Valiukevičius neslepia, kad žinia dėl šiemet neįvyksiančios „Eurovizijos“ prislėgė.

„Liūdesys yra. Mes sudėjome daug laiko ir pinigų į tai, kad galėtume atstovauti Lietuvai ir galbūt tą konkursą atsivežti į Lietuvą. Tai buvo mūsų didžiausi tikslai, o visa kita yra tik nuotrupos nuo tų tikslų“, – kalbėjo atlikėjas.

Iki balandžio 1-osios paaiškės, kokiomis taisyklėmis vadovaujantis bus priimtas sprendimas dėl kitų metų atstovo Lietuvai „Eurovizijoje“ atrankos, o tuo pačiu paaiškės, kuo virs grupės „The Roop“ įdirbis tarptautiniu mastu. Kaip V. Valiukevičius reaguotų, jeigu viskas būtų nubraukta ir grupė iš naujo, su nauja daina turėtų dalyvauti atrankoje?

„Sakyčiau, kad tai būtų nesąmonė. Ir aš labai drąsiai taip sakau. Mes Lietuvos žmonių buvome išrinkti atstovauti Lietuvai ir dar net nespėjome atstovauti. Tai apie kokias naujas atrankas galėtų eiti kalba? Tarsi mūsų nebūtų.

Su mumis Lietuvai buvo daug pirmų kartų. Lietuva pirmą kartą tiek daug kartų minima tarp galimų laimėtojų: tiek lažybose, tiek fanų balsavimuose. Pirmą kartą Lietuvos „Eurovizijos“ istorijoje nugalėtojai gavo tiek daug balsų.

Pirmą kartą toks didelis atotrūkis nuo pirmos ir antros vietos. Trys kartai – niekados to nebuvo. Ir visa tai išmesti, nubraukti, neva šita grupė net neegzistavo ir kaip pirmokė vėl turi dalyvauti... Sakyčiau, kad tai būtų visiškai neteisingas sprendimas“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

„The Roop“ vokalistas atskleidė iki šiol tikintis, kad „Eurovizijos“ visiškas atšaukimas šiemet bus dar kartą persvarstytas. „Yra keli variantai. Pirmas: atidėti konkursą su tomis pačiomis dainomis ir tais pačiais jų atlikėjais kitiems metams. Tai būtų logiška. Nes vis tiek ta pati šalis rengs konkursą. Kitokiu atveju, iš naujo turėtų būti daromas balsavimas, kurioje šalyje konkursas įvyks.

Antras variantas: teletiltai, kurie laisvai galėjo būti įgyvendinti. Kodėl tai neįvyko? Reikia klausti didžiųjų organizatorių. Įtariu todėl, kad tai nebūtų naudinga miestui, nes į viešbučius nesusirinktų turistų. Nežinau, aš tik spėlioju.

Mes taupome vienoje vietoje, tačiau pamirštame dainų autorius. Laimei, mūsų dainos autorius ir atlikėjas sutampa. Tačiau yra autorių, kurie dėl konkurso dirbo ištisus metus. Jie sukūrė hitus ir dabar norima tas dainas tiesiog nutrinti. Jų dainos nebesuskambės prieš 200 milijonų žiūrovų. Juk tai irgi paskui virsta pinigais. Tai būtų visiška nepagarba kūrėjams“, – pažymėjo atlikėjas.

„The Roop“ vokalistas atviras – šiuo metu labiausiai reikalingas palaikymas iš tautiečių.

„Aš dar nieko nenurašyčiau. Jaučiu tam tikrus burbuliavimus iš vidaus. Pažiūrėsiu, į ką tai pavirs. Galbūt tik mes, lietuviai, esame tokie susilaikantys ir bijome šiais metais pastovėti už savo aukštas pozicijas. Kad tik mes galėtume susivienyti ir pradėti kalbėti tarptautiniu lygiu...

Mums, kaip grupei, reikia palaikymo iš televizijos ir žmonių. Sakau, aš dar čia visko nenurašyčiau. Man atrodo, kad kažkas dar bus kalbama apie sprendimus, kurie lemtų geresnę „Eurovizijos“ ateitį“, – viltingai kalbėjo atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)