Tiesioginę Jurgos pasirodymo transliaciją internetu Lietuvoje ir kitose šalyse stebėjo per 40 tūkstančių žiūrovų. Koncerte nuskambėjo pačios naujausios Jurgos dainos ir keli rečiau atliekami kūriniai. Prieš dainą „Instrukciją“ Jurga metė iššūkį „plauk rankas su daina“, o savo žymiausią hitą „Nebijok“ paskyrė medikams, rašoma spaudos pranešime.

„Koncertas tuščioje Šv. Kotrynos bažnyčioje grąžino visus prie pačios pradinės muzikos idėjos: dalintis tuo, ką turi geriausio – net kai tai nebetelpa į žodžius“, – koncerto „Nebijok“ įspūdžiais dalinasi Jurga.


„Šis vakaras pranoko bet kokius lūkesčius ir išmokė naujų pojūčių bei įkvėpė titnago kantrybės ir rūko ramybės. Pagavau save besisukančią ratu ir jaučiančią visą erdvę… Pradžioje buvo keista žiūrėti į tuščias kėdes, bet tada man sugrįždavo tas vis užsimirštantis faktas – kad kažkur toli, kitam laido gale koncertą stebi tu, Bro ir Se, namie, saugiai, su poilsio išraiška veide, o gal – net ir su per transliaciją pagauta bendra emocija širdy. Ačiū, kad buvai kartu ir nebijok!“

Koncerte nuskambėjo didžiausi Jurgos hitai „Instrukcija“, „Aukso pieva“, „Dance“, „Nebijok“, taip pat naujausios Jurgos dainos bei keli rečiau atliekami dainininkės kūriniai. Po keliolikos metų pertraukos muzikantai grojo dainą „Gėlių takai“ iš pirmojo – 2005 metais išleisto – dainininkės albumo „Aukso pieva“.

Tiesiogiai internetu transliuojamame koncerte žiūrovai išgirdo naujas Jurgos dainas „Kelionė laiku“, „Švyturiai“ bei dar niekur negirdėtą kūrinį „Po kitu dangum“. Visos trys dainos bus įtrauktos į būsimą Jurgos albumą, prie kurio įrašų dainininkė šiuo metu dirba.

Koncertu „Nebijok“ palaikymą muzikantams ir visiems dėl dabartinės padėties ir savo sveikatos sunerimusiems klausytojams skyrusi Jurga, sekmadienį dėkojo tiems, kas nepraranda tikėjimo ir vilties, kad viskas gali būti šviesiau, bei visiems žmonėms, kurie rūpinasi, kad aplinkiniams viskas būtų gerai.

Prieš dainą „Instrukciją“ Jurga metė iššūkį „plauk rankas su daina“ ir atlikdama šį kūrinį šoko vaizduodama rankų prausimą. Koncertą dainininkė baigė savo žymiausiu hitu „Nebijok“, paskyrusi jį žmonėms, kurių pagalbos dabar labiausiai reikia – medikams.

Mintis surengti pasirodymą be žiūrovų ir jį transliuoti internetu Jurgai kilo atšaukus ir į vėlesnes datas perkėlus jos pavasario turo pasirodymus. Koncertas suorganizuotas visiškai nemokamai, bendraminčiams išreiškus palaikymą idėjai. Šv. Kotrynos bažnyčia Vilniuje padovanojo pasirodymui savo patalpas, o šviesos, garso ir filmavimo paslaugų įmonės „Šviesiai garsiai“, Jurgis Stasikėlis ir „Dazzle MEDIA“ – neatlygintinai suteikė visą reikalingą įrangą. Laikantis koronaviruso prevencijos rekomendacijų, klausytojai į koncertą patekti negalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)