Sparčiai kylanti amerikiečių diva Doja Cat ir „TikTok“ platformoje yra labai mėgiama. Čia gerbėjai sukūrė jau daugiau nei 25 mln. vaizdo klipukų su jos dainomis. Tačiau vienas populiariausių, kuriame pati Doja Cat užkulisiuose šoka pagal savo dainą „Say So“ (spausti ant aktyvios nuorodos aukščiau).

„Roxanne“ kone iškart tapo virusiniu hitu, o sparčiausiai jis išpopuliarėjo būtent „TikTok“, kai šį kūrinį „pasigavo“ jaunimas ir šios socialinės platformos žvaigždės. Pavyzdžiui, choreografas Michael Le ir jo Arizona Zervas šokis elektronikos prekių parduotuvėje (spausti ant aktyvios nuorodos aukščiau).

„TikTok“ klipukų kūrimas dažnai tampa draugų laisvalaikio praleidimo būdu. Tai iliustruoja ir šis merginų sinchroninis šokis pagal Don Toliver dainą „No Idea“, kuri šiame socialiniame tinkle susilaukė jau daugiau nei 12 mln. klipukų.

„Yellow Hearts“ yra viena populiariausių dainų „TikTok“ platformoje. Pagal ją žmonės šoka, vaidina, gamina ir pan. O jos autorius – 18-metis iš JAV pasivadinęs Ant Saunders. Daina tokia populiari, kad ją net imasi perdainuoti kiti dainininkai, taip pat ir mėgėjai su puikiais balsais.

Ši daina prieš tapdama pasauliniu hitu pirmiausia „susprogo“ būtent „TikTok“. Dabar, pavyzdžiui, „Youtube“ jos perklausos siekia daugiau nei ketvirtį milijardo, „Spotify“ – jau kone pusę milijardo! O štai, kaip šią dainą interpretuoja Trevoro gerbėjai (spausti ant aktyvios nuorodos aukščiau).

Kai Brockhampton įrašė „Sugar“ remiksą su Dua Lipa, ši daina iš naujo gavo daugybę dėmesio. Tačiau jos populiarumo pradžia – ne kur kitur, o „TikTok“. Beje, vienas iš šio soc. tinklo tipinių žanrų – dvynių sinchroniniai judesiai pagal muziką. Šių sesių – būtent pagal „Sugar“ (spausti ant aktyvios nuorodos aukščiau).

Kartais „TikTok“ nereikia daug judesių ar humoro, užtenka grožio ir idealaus lūpų sinchrono su muzika. Būtent taip Loren Gray tapo „TikTok“ žvaigžde ir dabar ji turi daugiau nei 40 mln. sekėjų.

Y2K ir kanadiečių reperio bbno$ (angl. baby no money) bendras trap kūrinys „Lalala“ atvedė abu kūrėjus į šlovę. Beje, atlikėjai šiemet atvyksta į Lietuvą, į „Karklės“ festivalį. Festivalio organizatoriai jų populiarumą pastebėjo taip pat pirmiausia „TikTok“ platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)