„Kad ir kaip sunku mūsų bendruomenei ir daugeliui vilniečių įsivaizduoti „Kablį“ be jame įprastos muzikos, kultūros ir gyvybės, šioje sudėtingoje situacijoje turime pareigą prisidėti prie bendrų visuomenės pastangų stabdant koronaviruso plitimą. Palaikome Vyriausybės ir miesto savivaldybės vakar priimtus sprendimus ir imamės visų būtinų saugumo priemonių. Tai reiškia, kad kurį laiką renginiai „Kablyje“ nevyks“, – sako „Kablio“ administracijos vadovė Marija Kalvelytė.

M. Kalvelytė neslepia, kad dėl klubo veiklos sustabdymo bus patirta didelių finansinių nuostolių, tačiau, anot jos, visuomenės saugumas šiuo atveju yra svarbiau, rašoma spaudos pranešime.

Į vėlesnę datą perkeliamas šiandien turėjęs vykti klubo renginys „Kilpos“, taip pat šeštadienį planuotas italų grupės „Soviet Soviet“ pasirodymas. Jis, kaip skelbta anksčiau, nukeliamas į rugsėjo 26 dieną. Į šiuos renginius įsigyti bilietai galios ir vėlesnėmis datomis. Gerbėjai taip pat turės galimybę iškeisti įsigytus bilietus į ateityje „Kablio“ organizuojamų renginių arba susigrąžinti už juos pinigus.

Renginius „Kablyje“ artimiausiomis savaitėmis buvo suplanavę ir kiti organizatoriai. M. Kalvelytės teigimu, dėl tikslaus šių renginių likimo dalyviai turėtų kreiptis į jų organizatorius. Kovo mėnesį „Kablyje“ turėjo vykti grupės „Flying Saucer Gang“ turo koncertas, „Com.Unija Open Mic“ renginys, istorijų festivalis „Išklausyk“, pasakojimo pasirodymas „Emigravau netyčia“.

Šiuo metu atšaukti arba į vėlesnes datas perkelti visi iki kovo 27 dienos klube turėję vykti „Kablio“ ir kitų organizatorių renginiai. Prireikus „Kablio“ veikla bus stabdoma ir ilgesniam laikui.

Kol taikomi apribojimai renginiams ir gyventojų susibūrimams, taip pat nutraukta ir „Kablio“ pastate veikiančio kovos menų sporto klubo „Padcha Muay Thai“ veikla.

Tuo metu „Kablyje“ įsikūręs restobaras „Saulės jėgainė“ veiks toliau, tačiau keisis jo darbo laikas. Apie darbo laiko pakeitimus bus paskelbta maitinimo įstaigos „Facebook“ paskyroje. Antrame „Kablio“ aukšte įsikūręs hostelis „B&B&B&B&B“ veiklos kol kas taip pat nenutraukia. Restobaras ir hostelis vadovausis atsakingų institucijų skelbiamomis rekomendacijomis ir imsis visų būtinų koronaviruso plitimo prevencijos priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)