Tam, kad ją sugrotų, grupei ir visai filmavimo komandai teko pasikelti į Vilniaus Vašingtono aikštėje esantį Mokslininkų namų bokštą.

„Ilgai planavom, buvo keletas lokacijų variantų, bet dabar labai džiaugiuosi, kad galiausiai pasirinkta buvo būtent ši“, – po filmavimo džiaugėsi grupės balsas ir siela Benas Aleksandravičius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, iššūkį sudainuoti A. Orlovos kūrinį „Vasaris“ grupei metė „Scuared“ komanda. Unikaliu koverių klipų projektu pagarsėjusi kompanija „Scuare“ nuo 2018 metų pavasario Lietuvos grupes ir atlikėjus kviečia savaip sudainuoti kitų muzikantų kūrinius. Tokius iššūkius jau yra priėmę grupės „Freaks On Floor“, „Vilniaus Energija“, „SSG“, „Garbanotas“, „Happyendless“, „Solo Ansamblis“, „Colours of Bubbles“, dainininkė „Migloko“ ir kiti.

„Su Benu tartis apie jo dalyvavimą projekte pradėjome jau preitų metų pavasarį. Mąstėme, kas būtų Benui didžiausias kontrastas. Šiuo atveju Alina labai tiko, priešprieša tarp lyrikos ir roko. Visada labai smalsu, kaip skirtingų žanrų atlikėjai atliks kito kūrėjo dainą. Ši kombinacija buvo viena iš labiausiai intriguojančių“, – pasakoja prodiuserinės kompanijos „Scuare Production House“ įkūrėjas Laurynas Mataitis.

„Sunkiausia buvo tai, jog lokacija yra labai aukštai. Turėjome visą įranga temptis į bokštą sraigtiniais laiptais. Taip pat, oras buvo negailestingas. Lauke buvo nulis, siaubingai vėjuota, tai ne tik nepadėjo komandai, bet ir grupė turėjo atlikti muzikinę dalį dideliame šaltyje. Mąstėme ir apie filmavimo atšaukimą. Po kiekvieno take’o reikėjo šildytis, nes tokiame šaltyje gitaristų rankos tiesiog nušaldavo“, – ekstremaliausiais filmavimo momentais dalinasi Laurynas.

Avantiūros nepabijojusiems muzikantams aukštis, vėjas ir šaltis nesutrukdė, tačiau iki galutinio rezultato teko sugroti apie 6-7 bandymus.

„Išbūti lauke su kiekvienu buvo vis sunkiau, bet sparčiai artėjome prie „auksinio take’o”, – pasakoja Benas.

A. Orlovos kūrinį, kurį 2008 metais kone mintinai dainavo visa Lietuva, grupė „ba.“ aranžavo ir filmavimui ruošė iš anksto: „Pradinę dainos versiją turėjome dar kelis mėnesius iki filmavimo, bet per tą laiką vistiek nesugebėjau išmokti teksto. Man visą laiką žiauriai baisu sumaišyti kitų žmonių parašytus tekstus, bet man rodos, vistiek kažką ne taip sudainavau. Alina nepyk, prašau“, – sako Benas.

Paklaustas apie santykį su pačia kūrėja dainininkas pasakoja: „Nepasakyčiau, kad Alinos muzika mane lydėjo augant, žinoma, kad žinau ją jau daug metų ir ji turi tokių dainų, kurių neįmanoma nežinoti. Man ji patinka. Ji – puiki kūrėja.“

Su įspūdingomis Vilniaus panoramomis nusifilmavęs Benas A. prisipažįsta: „aš aukščio nebijau. Tiesiog kartais negalvoju.“

Ba. – Vasaris (Aliva Orlova cover)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)