Apdovanojimus atidarė Lietuvos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pabrėždamas, kad mūsų valstybės atgimimas susijęs ne tik su laisvu žodžiu, knyga, bet ir su muzika.

„Prieš 30 metų nepriklausomybę padėjo atkurti ne tik spausdintas žodis, bet ir lietuviško roko garsai. Džiaugiuosi gausia muzikos bendruomene, augančia lietuviškos muzikos industrija, kuri savo kokybe ir klausytojų susidomėjimu yra ne mažiau mylima nei užsienio atlikėjai. „Muzikos salė“ – unikali tai įrodanti vieta, kur po vienu stogu susiburia įvairiausių žanrų muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Tegul visas šias keturias dienas mus lydi ne tik geros knygos, bet ir gera muzika”, - kalbėjo ministras.

Klausomiausiu albumu tapo Justės Arlauskaitės – Jazzu albumas „Jazzu“.

Apdovanojimą teikdamas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sakė: „Istorijai papasakoti yra daug įvairių būdų – parašyti knygą, fotografuoti, piešti arba užrašyti ją natomis ir žodžiais. Kurti gerą muziką reikia drąsos, laisvės, emocijos, talento, reiklumo sau. Esame atviras miestas eksperimentavimui – ne tik fintech industrijos srityje, toks esame ir kuriantiems. Džiaugiuosi, kad Vilniuje, veržliame laisvų ir kūrybiškų asmenybių mieste, būtent tokia – gera ir kokybiška – muzika gimsta. Ir tikrai svarbu, kad talentingi jos kūrėjai už tą drąsią kūrybą būtų pripažinti ir vertinami“.

Klausomiausiu albumu taip pat pretendavo tapti roko grupės „ba.“ albumas „H8“ ir „Lilas ir Innomine“ albumas „VISKAS“.

Vido Bareikio su grupės „8 Kambarys“ hitas „Ežero dugne“ toliau skina laurus. Šiais metais jis buvo klausomiausia lietuviška daina tokiose tarptautinėse muzikos pasiklausymo platformose kaip „Spotify“, „Deezer“, „Apple Music“. Į šią nominaciją taip pat pretendavo „Dynoro“ ir „Ina Wroldsen“ daina „Obsessed“ bei atlikėjos GJan „Ruduo“.

Radijo stoties ZIP FM vedėjai Gedas ir Timūras įteikė apdovanojimą grojamiausiai 2019 metų lietuviškai dainai radijo stotyse. Ja šiais metais tapo „Dynoro“ ir „Ina Wroldsen“ daina „Obsessed“. Ji nurungė tokius konkurentus kaip „SEL“ „Tai mano kelias“ ir Vaido Baumilos kartu su „JUSTÉ“ įrašytą dainą „Milijonai“.

„Youtube“ platformoje 2019 karaliavo Jazzu daina „Dumblas“. Daugiau nei 6 milijonus perklausų turinti daina aplenkė Vido Bareikio ir grupės „8 kambarys“ „Ežero dugne“ bei GJan dainą „Karaliai“.

Klausomiausiu kūriniu lietuviškos muzikos platformoje pakartot.lt 2019 metais tapo „Lilo ir Innomine“ daina „VISKAS“.

„Perduodu estafetę ir linkiu kitais metais pakartot!“, – linkėjo Svaras.
Internete balsavę klausytojai metų albumu išrinko grupės „ba.“ darbą „H8“. Geriausią albumą taip pat rinko ir ekspertų komisija, kurią sudarė apie muziką rašantys, kalbantys žurnalistai, kritikai ir muzikos industrijos atstovai. Didžiausio įvertinimo sulaukė kylanti alternatyvios scenos žvaigždė „Kabloonak“ už albumą „Kabloonak“.

Melomanus, kūrėjus bei muzikos mylėtojus kasmet suburianti AGATA „Muzikos salė“ šiemet pasitinka garsiai – 200 dalyvių, 26 koncertai, 25 pokalbiai bei diskusijos ir beveik 70 stendų su visiems gerai pažįstamais Lietuvos atlikėjais.

Kasmet augančioje erdvėje lankytojus pasitiks ir albumus koncertų arba pokalbių metu pristatys tokie žinomi vardai kaip Andrius Mamontovas, Vaidas Baumila, Monique, Jurga Šeduikytė, „Keymono“, Junior A, „Baltasis Kiras“, Vidas Bareikis, Giedrė Kilčiauskienė, „Lilas ir Innomine“, Free Finga, Justinas Jarutis ir daugelis kitų.

AGATA „Muzikos salė“ lankytojų lauks tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, Vasario 20 - 23 dienomis, Litexpo parodų ir kongresų centre, Vilniuje. Renginių programa: www.muzikossale.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)