„Albumas „Mutabor“ yra žinomas kaip antrasis A. Orlovos albumas. Nors, tiesą sakant, jis buvo tarsi trečias: antrąjį Alina metus įrašinėjo, paskui viską išmetė ir, pažvelgusi kitomis akimis, kone per mėnesį įrašė dainas iš naujo. Vėliau albumas susilaukė didžiulės sėkmės, jį perleido prancūzai, ukrainiečiai, rusai. „Mutabor“ kūriniuose buvo ir kinematografinio vizualumo – Alinos muzika nuskambėjo kino filme „Žvaigždė“, – pasakojo A. Orlovos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Kai buvo padaryti pirmieji šio albumo įrašai, man nepatiko, į kurią pusę pakrypo skambesys. Užstrigau. Taip ir atsitiko. Su pirmuoju albumu viskas buvo paprasta – į jį sugulė dainos, kurias jau turėjau. O antrasis buvo kūryba studijoje. Aš nelabai lengvai pasiduodu eksperimentams, turiu savo skonį“, – kalbėjo Alina.

„Mutabor“ albume greta dainų atsidūrė ir fantastiniai A. Orlovos piešiniai, o viršeliui buvo pasirinkta Igno Maldžiūno nuotrauka, parsivežta iš kelionės po Pietų Ameriką. Tai – Ekvadore pamatytas apleistas baseinas be vandens, pranešime spaudai.

„Būna ir gyvenime taip, kad baseinas – tuščias. Paskui – užsipildo, o kartais išsilieja per kraštus. Bet su baseinu jau išmokau tvarkytis, – šypsosi Alina. – Tie dešimt metų labai greitai praėjo, nespėjau ir susivokti. Intensyvus laikas ir koncertų, ir karjeros prasme.“

10-mečio proga albumas „Mutabor“ išleidžiamas vinilo formatu, ir tai iš naujo maloniai pakutens visus Alinos gerbėjus. Šiandien albumo kūriniai atsiras visose muzikinėse platformose. Plokštelę bus galima įsigyti Knygų mugės Muzikos salėje, atlikėją atstovaujančios kompanijos „Creative Industries“ stende. Plokštelės su Alina keliaus ir į jos retrospektyvinius, o kartu – naujų skambesio spalvų įgavusius koncertus.

Įdomu tai, kad daugeliui Alina atrodo tikra Vilniaus siela, tačiau albumo „Mutabor“ dainos kaip tik gimė jos „Kauno periodu“. Tuo metu Laikinojoje sostinėje gyvenusi atlikėja štai ir vėl turės progos kovo 29 d. sugrįžti į Kauną ir surengti savo pasirodymą šio miesto filharmonijos salėje.

„Esu grojusi Kauno valstybinėje filharmonijoje. Šviesus buvo koncertas. Kaune visada faina“, – sakė ji. Bet nelieka skoloje ir vilniečiams: balandžio 10 d. įvyks A. Orlovos albumo pristatymo akustinis koncertas šv. Kotrynos bažnyčioje. „Šita Vilniaus salė man labai patinka, ten apsilankau ir kaip klausytoja – kitų atlikėjų koncertuose. Tas specifinis aidas. Viskas dar gražiau skamba“, – kalbėjo Alina.

„Mutabor“ vinilo pristatymo koncertai taip pat įvyks kovo 13 d. Panevėžyje, „Tauros lofte“, balandžio 24 d. Klaipėdos muzikos klube „Jazzpilis“, o balandžio 25 d. – Palangos muzikos klube „Vandenis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)