240 minučių muzikos

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, svaiginančius vakarėlius menantys, sprogstančią energiją skleidžiantys ir vis dar žavesio neprarandantys superhitai „Total Eclipse of Heart“, „Su di Noi“, „Words“, „Sara Perche Ti Amo“ ir daugelis kitų vėl skambės Kaune.

Legendinę roko karalienę iš Velso palaikys Italijos žvaigždės Pupo bei „Ricchi e Poveri“ ir prancūzas iš Tuniso – F.R.David.

Balso stygas skalauja skutimosi peiliukais

Jungtinėje karalystėje gimusi Bonnie Tyler išgarsėjo 1976 metais hitu „Lost in Paris“. Po metų dainininkei atliko balso stygų operaciją, po kurios reikėjo tylėti šešias savaites. Deja, nelaimingo įvykio metu Gaynor Hopkins, toks tikrasis Bonnie Tyler vardas ir pavardė, sušuko ir kuriam laikui visiškai prarado balsą.

Šoką patyrusi dainininkė patikėjo, kad vos prasidėjusi muzikinė karjera baigėsi. Tačiau, jos nuostabai, naujasis, prikimęs balsas, dar labiau patiko muzikos mylėtojams.

To įrodymu tapo netrukus topų viršūnes pasiekusi daina „It‘s A Heartache“. Tuomet Bonnie Tyler pasirašė kontraktą su CBS kompanija, o dainas jai kūrė daugybę apdovanojimų pelnęs Jim Steinman.
Jų bendradarbiavimo dėka buvo įrašytas albumas „Faster Than the Speed of Night“, pasauliui padovanojęs legendinę baladę „Total Eclipse of The Heart“, tapusią perkamiausiu singlu beveik 20 pasaulio šalių: nuo Kanados iki Japonijos, JAV ir Prancūzijos, Vokietijos ir Australijos.

Pasakojama, kad šią dainą įkvėptas filmo „Nosferatu“ pradžioje kompozitorius įrašė atlikėjui Meat Loaf, bet šis su kūriniu „nesusigyveno“, o Bonnie Tyler, vos perskaičiusi tekstą, iš susižavėjimo sušuko: „Nejaugi tai - man?!”

Ir ši baladė netrukus iš topų viršūnės išstūmė net ir Michaelo Jacksono „Billie Jean“.

Albumas „Faster Than the Speed of Night“ buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip pirmasis moters įrašas, debiutavęs D.Britanijos perkamiausių albumų sąrašo viršūnėje.

Ją ėmė lyginti su Janis Joplin, Tina Turner ir vadinti sijoną seginčiu Rod Stewart. Nuolat klausinėjama, kokia jos išskirtinio balso paslaptis, daugiau nei 20 studijinių albumų bei 50 singlų, kurių ne vienas pateko į įvairių šalių topus, išleidusi Bonnie Tyler ėmė juokauti, kad geria daug degtinės ir balso stygas skalauja skutimosi peiliukais.

Turtingi ir vargšai, kūdikis ir tunisietis iš Prancūzijos

Dar vieno superhito „Words“ atlikėjas, Prancūzijos disko legenda F.R.Davidas gimė Tunise. Savo karjerą jis pradėjo akomponuodamas bosine gitara, o netrukus tapo grupės „Le Boots“ vokalistu.
Vėliau jis pradėjo solinę karjerą, o 1982 metais muzikinį pasaulį sudrebino bendru daugiau nei aštuonių milijonų tiražu parduotu superhitu „Words“.

Daina pateko į debiutinį jo albumą, kuriame hitais tapo dar keli kūriniai – „Take Me Back“, „Pick Up the Phone“, „Music“, o vėliau - „Sahara Night“, „Taxi“, „Girl“, „I‘ll Try to Love Again“.

Atskiro pristatymo nereikia ir Italijos popmuzikos grupei „Ricchi e Poveri“.

1967 metais jauni, talentingi dainininkai Angela Brambati, Franco Gatti, Angelo Sotgiu ir Marrina Occhiena grupę pavadinę „Turtingi ir vargšai“ (Ricchi e Poveri) pradėjo koncertuoti Genujos klubuose, netrukus dalyvavo Cantagiro festivalyje.

1970 metais garsiame Italijos festivalyje San-Remo jie užėmė antrą vietą, o po metų ten pat pakartoję pasiekimą su daina „Que Sera“, jie išpopuliarėjo visoje Italijoje.

1978 metais italų ir ispanų kalbomis dainuojantys „Ricchi e Poveri“ atstovavo Italiją Eurovizijos dainų konkurse. Pasaulio muzikos padangę jie nušvietė triumfavę San-Remo festivalyje su daina „Sara Perche Ti Amo“, kuri tapo super hitu visoje Europoje.

Po metų išleistas albumas su daina „Mamma Maria“ tapo pačiu perkamiausiu albumu Senajame žemyne, hitais tapo ir jų dainos „Se M‘innamoro“, „Made in Italy“, „M‘innamoro di te“ ir daugelis kitų, o 1983 metais už išleistą dainą „Voulez Vous Dancer“ jie gavo „perkamiausios dainos Europoje“ apdovanojimą.

„Turtingųjų bei vargšų“ tėvynainį Enzo Ghinazzi, pasaulyje žinomą slapyvardžiu Pupo taip pat galime pavadinti hitų kepėju.

Itin griežtoje aplinkoje augęs, bažnytiniame chore dainavęs Pupo, taip Italijoje vadina naujagimius, išgarsėjo dainomis „Ciao“ ir „Gelato al Cioccolato“ (Šokoladiniai ledai), kurią parašė garsus Italijos dainų autorius Christiano Malgioglio.

Tuo pačiu pavadinimu „Šokoladiniai ledai“ buvo pavadintas ir sėkmę atnešęs albumas. 1981 metais San-Reno festivalyje su daina „Su di Noi“ „Kūdikis“ užima tik trečią vietą, bet pelno pasaulinę šlovę.
Daugiau nei 50 muzikinių festivalių triumfavęs, 11 albumų įrašęs, kurie parduoti daugiau nei 25 milijonų tiražu, Pupo laukiamas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Jis tampa TV laidų vedėju, dalyvauja realybės šou Brazilijoje, dar kelis kartus - San-Remo festivalyje, kepa hitus, atidaro kavinę ledainę, pavadintą kaip ir jo superhitas „Gelato al Cioccolato“, kurioje dirba viena iš trijų jo dukterų Valentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)