Paskutinė 8–ojo sezono laida bus įsimintina, finalistai paruoš po du pasirodymus, likusieji susiburs į duetus. „Muzikinė kaukė" paruošė staigmeną, pirmą kartą projekto istorijoje su dviem dalyviais uždainuos ir laidos vedėjai – Indrė Kavaliauskaitė ir Simonas Storpirštis. Indrė Kavaliauskaitė susiburs į duetą su atlikėja Igle Bernotaityte ir įkūnys grupę „T.A.T.U", o Simonas Storpirštis ir dainininkė Donata Virbilaitė virs grupe „Little Big". Aktorius Robertas Lenartavičus ir renginių vedėjas Tomas Legenzovas taps Donatu Montvydu ir grupe SEL bei atliks hitu tapusią dainą „Nieko verta". Į kitą duetą susiburs aktorius Tomas Rinkūnas ir atlikėja Julija Jegorova, kurie taps U2 ir Mary J. Blige ir atliks jautrią dainą „One", skelbiama pranešime spaudai.

Finale Augustė Vedrickaitė įsikūnys į estrados dainininkę Laimą Žemaitytę ir pakartos audringą Lady Gagos įsikūnijimą. Dominykas Vaitiekūnas taps populiariausiu Anglijos atlikėju Eltonu Johnu ir pakartos skandalingosios grupės „Ekspresas" pasirodymą. Haroldas Šklėrius virs Radži Aleksandrovičiumi ir pakartos grupės „Lemon Joy" įsikūnijimą, o Aleksandra Metalnikova įkūnys seksualiąją Jennifer Lopez ir pakartos visus nustebinusį pasirodymą – taps Lietuvos estrados atlikėja Nele Paltiniene.

Įtampa auga, visą savaitę finalistai aktyviai repetuoja stengdamiesi paruošti kuo įspūdingesnius pasirodymus ir užkariauti kiekvieno žiūrovo širdį. Finale viskas keisis, komisija įtakos nebeturės ir dalyvių likimas bus atiduotas į žiūrovų rankas. „Pikaso" grupės narys Haroldas Šklėrius tikisi palaikymo ir džiaugiasi, kad projekto gerbėjai drąsiai reiškia nuomonę komentaruose ir pastebi dalyvių klaidas. „Dažniausiai žiūrovai teisūs, nes pats jauti, kad galėjai geriau – tas atsispindės ir komentaruose. Manau, man pakankamai neblogai sekėsi įsigilinti į įkūnijamų atlikėjų vidų. Kai supranti, kuo žmogus gyvena ar kodėl akis slepia po akiniais – kur kas paprasčiau juo tapti. Man tiesiog labai patiko čia būti ir mėgautis naujomis patirtimis", – sako jis.

Dainininkė Augustė Vedrickaitė mano, kad projekte nėra aiškaus favorito, nes visi dalyviai labai talentingi ir kiekvienas atiduoda visas jėgas ruošiant finalinius pasirodymus: „Mes pasijuokdavome su dalyviais, kad vienas kitam pavydime skirtingų talentų: aktorinio meistriškumo, judesio laisvumo ar balso. Kad ir kaip būtų, esu dainininkė, todėl mano didžiausias turtas dalyvaujant šiame projekte – mano balsas. Žinojau, kad galiu dainuot, tačiau pati save nustebinau, kiek daug naujų ir užsislėpusių balso spalvų pasirodo turiu", – pasakoja atlikėja.

Rusų dramos teatro aktorė Aleksandra Metalnikova atskleidžia mananti, kad kiekvienoje laidoje nustebino pati save ir atrado vidinės drąsos: „Kai gaudavau užduotį netikėdavau, jog man gali pavykti įsikūnyti, nes atrodė, kad tai yra neįmanoma. Kol atrasdavau kelią, kaip tinkamai įsikūnyti į tam tikrą personažą, visada kovojau su šia baime", – pasakoja ji. Aktorė džiaugiasi, kad kiekvieną šeštadienį įgaudavo vis daugiau pasitikėjimo savimi ir nesigaili sutikusi dalyvauti „Muzikinės kaukės" projekte, kuris padėjo suprasti kaip svarbu nugalėti savo baimes ir paskatino dar drąsiau žengti per gyvenimą.

Dominykas Vaitiekūnas teigia, kad kiekvieną šeštadienį bando ne tik kopijuoti įkūnytos žvaigždės balsą ar judesio manieras, bet stengiasi į tai pažvelgti giliau: „Stengiuosi visada personažus užpildyti kažkokiu krauju ir gyvybe, jei tai būtų kinas ar teatras, kad tas personažas galėtų pilnai funkcionuoti ne tik dainos rėmuose bet turėtų ir charakterį", – pasakoja aktorius. Dominykas mano, kad jo stipriausia savybė šiame projekte gebėjimas pagauti įkūnytų personažų plastiką ir suprasti atlikėjo santykį su daina: „Man atrodo šis projektas nėra apie kopijavimą, o įsikūnijimas nėra vien apie tiksliai nuskaitomas savybes, tai labiau kiek tu sugebi suteikti gyvybės tam įsikūnijimui", – teigia jis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)