„Mano varomoji jėga – tai gerbėjai, kurie klauso mano muzikos. Jie mane nuolatos atakuoja: „Tu juk gali vis dar kažką įrašyti. Mes norime išgirsti kažką naujo“. Žinoma, mano senas palikimas iš 90-ųjų metų yra žiūrimas ir klausomas. Esu rūpestingas savo dainų tėtis: jos yra sudėtos į skirtingas muzikos platformas, kur galima pasiklausyti.

Gyvenime būna taip – ratas apsisuka ir ilgesnės pauzės duoda naujų idėjų. Man patinka, kai gyvenimas pats padiktuoja naujas galimybes. Taip atsitiko su mano naujuoju vaizdo klipu, kuris yra pilnai animuotas. Tai pirmas tokio pobūdžio klipas. Netrukus eisiu groti su nauja grupe, nežinau, kiek tai tęsis, bet manau, sekantys dešimt metų yra finišuojantys ir apibendrinantys visą laikotarpį. O po to laukia rami, smagi senatvė“, – mintimis DELFI TV studijoje dalijosi T. Augulis.

Šią dieną dainininkas pažymi dviguba švente: klipo pristatymu ir savo jubiliejiniu gimtadieniu. Tomui sausio 29-ąją sukako 50-imt metų. Žinomas vyras atskleidžia, kad jis ieškojo jau seniai progos pristatyti savo naują kūrinį.

„Tą mintį aš turėjau seniai, tik ieškojau progos, tai padaryti. Taip susiklostė, kad mano reklamos agentūra judėjo link animacijos jau porą metų. Pagalvojome su kolektyvu, kad tai bus puiki proga, vystyti animaciją nuo mano muzikinio klipo. Animatoriams tai didelis iššūkis, jie įgyvendino mano idėją, mintis. Ir taip gimė animuotas vaizdo klipas. Animacija – tai pasaka, kur gali nusikelti ten, kur nori, skraidyti danguje, daryti neįmanomus dalykus. Kiekvieną dieną dalyvavau tame procese ir tai man labai patiko. Mes nėjome pačiu lengviausiu keliu: piešėme personažus, darėme eskizus. Esu labai patenkintas rezultatu, nes Lietuvoje nėra daug animuotų muzikinių klipų.

Vis dar turiu tikslą užbaigti albumą, kurį rašau tada, kai ateina įkvėpimas. Tą dainą rašiau prieš metus, o per tą laiko tarpą mano dainos labai transformuojasi. Man patiko jos skambesys, Justės Kraujalytės pritariantysis vokalas, garso operatoriaus, aranžuotojo Kristijono Noreikos požiūris. Dabar kūrybinis procesas yra stipriai pasikeitęs: gali turėti studiją po palme, ne taip, kaip anksčiau, pavyzdžiui, „Kalėdų naktį tylią“ mes įrašinėjome LRT studijoje su didžiausias juostiniais magnetofonais. Atrodo, kuo mažesnė studija, tuo geresnis rezultatas. Aš tuo naudojuosi, yra daug priemonių pasiruošti – nuo mikrofonų iki smulkių įrašų namuose. Anksčiau susirinkdavai į studiją, kur būdavo paskirtas laikas įrašui, o dabar aš mėgaujuosi procesu, nes nesu pririštas prie laiko ir vietos.

Ši daina atspindi mane šiandieninį: yra kažkiek sapno mistikos, yra nesibaigiančios, išgalvotos meilės istorijos, kurios žmonėms patinka. Duodu klausytojams to, ko jie nori“, – pasakojo T. Augulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)