Sutapimas, tačiau šįmet grupė „Kardiofonas“ po 31-erių metų pertraukos nustebino Lietuvos muzikos pasaulį vasarą išleidę vinilo plokštelę, kurioje ne tik naujas grupės kūrinys „Šokiai parke“, bet ir atgimęs legendinis hitas „Kalėdų eglutė“, - rašoma pranešime spaudai.

Paklausta apie kadaise hitu tapusią dainą, kurią šįmet teko įdainuoti, laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė prisipažįsta, kad jos žodžiuose yra tai, ko per pastaruosius dešimtmečius netekom, ir ko jai asmeniškai labai trūksta, - rašoma pranešime spaudai.

„Dainos žodžiai man primena vaikystę... Tuomet ant eglutės buvo degamos tikro vaško žvakutės, kurių vaškas iš tiesų visur tiško, o pašto dėžutės lūždavo nuo laiškų, kuriuos žmonės rašė vieni kitiems norėdami pasveikinti su artėjančiomis šventėmis. Pamenu stirtas laiškų namie – tikrų, rašytų ranka. Aš pati močiutei kasmet rašydavau laišką su sveikinimu. Dabar mes vieni kitus dažniausiai sveikiname socialiniuose tinkluose trumpa žinute, ir net nepasivarginame paskambinti... Man gaila, kad šiais laikais šventės vis labiau komecializuojamos, o tikro jausmo lieka vis mažiau. Man Kūčios ir Kalėdos asocijuojasi su jausmu iš vaikystės, kurį su nostalgija prisimenu ir šiandien. Kasmet važiuodavome į kaimą... Tas stingdantis šaltis, kurio taip pat netekom, nes kažkur iškeliavo, nuo speigo girgždančios tvoros, kelias, kuriuo eidavome su seneliais, snaigės, besileidžiančios nuo medžių it kas sidabrą barstytų, bei kūrenamos anglies kvapas ore, nes tik taip žmonės šildydavo namus... Prisiminus tai, apima tokia nostalgija... aš noriu į tą vaikystę, tuos laikus... Net ir eglutes dabar žmonės puošia taip anksti! O seniau mano senelis eglutę iš miško parnešdavo kone tą pačią Kūčių dieną, ir puošdavome ją paprastai, be jokių įmantrių žaisliukų, kurių dabar pilni prekybos centrai... Dabartinė komercija suvalgo tikrą jausmą. Gatvėse beprotybė, o tikro jausmo – nelieka...“, - pasakoja laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Speciali šventinė laida „Valanda su Rūta. Kūčios“ jau ateinantį antradienį, Kūčių vakarą, 19.30 val., tik per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)