Pastaraisiais metais „Devilstone“ garsėjo kaip bene daugiausiai eksperimentuojantis ir savo muzikines bei menines ribas plečiantis festivalis Lietuvoje. Nors naujovių ir eksperimentų netrūks ir kitąmet, „Devilstone“ koncepcija išliks tokia pati: alternatyvios muzikos festivalis, kuriame tarp įvairiausių roko ir metalo žanrų savo vietą randa ir sveika elektronikos dozė bei pretenzingi meniniai projektai.

Trys festivalio scenos – „Vakarų“, „Rytų“ ir „Barbablu“ – po Anykščių dangumi priglaus tiek solidžius, puikiai atpažįstamus metalo autoritetus, tiek vos išdygusius, bet jau ant pasaulinio populiarumo slenksčio esančius ateities herojus.

„Aktualus muzikinis turinys, roko istorijoje įsitvirtinę ir geidžiami vardai bei nauji, inovatyvūs, sparčiai muzikos pasaulį užkariaujantys atradimai – tai yra tas turinys, kuris labiausiai domina „Devilstone“, – sako festivalio organizatoriai „ALT events“.

Keturias dienas trunkančiame festivalyje pasirodys daugiau nei 50 muzikinių vardų iš viso pasaulio. Jų pasirodymus papildys „Masinės hipnozės“ – festivalio menų scenos – programa: kūno spektakliai, šokio performansai, tapyba ant kūno, meninės dirbtuvės.

Festivalis tęs iniciatyvą atidaryti parodą Anykščių miesto bibliotekoje. Pernai čia buvo eksponuoti Joan Cornellà darbai, o šiemet festivalyje svečiavosi pats Hugleikur Dagsson iš Islandijos.

„Devilstone“ kitąmet gali nustebinti savo architektūra – laukia tam tikri teritoriniai pasikeitimai. Organizatoriai kol kas neatskleidžia detalių, tačiau pažada, kad 2020 metais vartus į ekstremalaus rokenrolo kurortą atvers gerokai atsinaujinęs ir įdomesnis.

Nuo 2009 metų Anykščiuose vykstantis muzikos festivalis „Devilstone“ jau yra tapęs ryškiu festivalių žemėlapio akcentu ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Festivalyje jau yra pasirodę daug visame pasaulyje gerai žinomų alternatyvios muzikos vardų, tačiau svarbiausias „Devilstone“ išskirtinumas – nesiliaujančios naujų, savo šlovės ir žinomumo starte esančių grupių paieškos.

#devilstone2020 muzikinė programa bus pradėta skelbti žiemos pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją