Pirmasis serijos „Čia gyvena muzika“ svečias – vienas talentingiausių Lietuvos, Anglijos ir ko gero, Europos būgnininkų, muzikos kūrėjas Marijus Aleksa.

Sekmadienio naktį, kai visas miestas jau miega, nedirbančiame muzikos instrumentų salone Marijus, apsiginklavęs gausybe mušamųjų ir analoginių sintezatorių atliko pustrečios minutės kompoziciją, o ją vienu kadru įamžino operatorė Alvita Daukantaitė.

„Labai patiko idėja užfiksuoti raw emociją tokioje mane inspiruojančioje muzikinėje erdvėje. Kaip kokioj maisto prekių parduotuvėje į vežimėlį prisikroviau įvairių instrumentų, su kuriais po to išviriau muzikinį patiekalą iš man patinkančių ingredientų“, – įspūdžiais po gyvo vaizdo klipo filmavimo dalinosi atlikėjas.

Paskutinius dešimt metų Londone gyvenęs ir muzikinės karjeros laiptais sparčiai kopęs būgnininkas yra grojęs daugiau nei 45 šalių scenose kartu su tokiomis džiazo muzikos žvaigždėmis kaip China Moses, Dennis Rollins, Femi Temowo, Joe Armon Jones, Ashley Henry, „Grammy“ laimėtoju Bill Laurance bei pop muzikos talentais „All Saints”, „Blue”, Maverick Sabre ir Maysa Leak.

Lietuvių kūrėjas jau turėjo progų įrašinėti žymiausiose pasaulyje muzikos studijose „Abbey Road“, „Maida Vale“ bei „Air studios“, o šiuo metu kartu su grupe „Cortes” yra pasirašęs kontraktą su didžiausia muzikos leidybos kampanija pasaulyje „SONY/ATV“.

Praeitais metais solinį albumą „Maps” išleidęs atlikėjas prisipažįsta, jog jo draugystė su „Tamsta“ trunka ilgai: „bendrus muzikinius projektus kuriame jau daugiau nei penkiolika metų – visa Tamstos šeima – Ona, Jonas ir Petras yra labai geri mano draugai ir aš žaviuosi jų bendra šeimynine muzikine veikla.“ Artima draugystė atvedė Marijų ir į pirmąją „Tamstos“ naktinės muzikos sesiją.

Pavadinimas „Čia gyvena muzika“ kaip ir pačios naktinės sesijos – „Tamsta“ klubo meno vadovo Aurimo Rimeikio ir komandos sumanymas. „Kartą instrumentų salone lankėsi vaikų būrys. Kai jų paklausėm, kas gyvena parduotuvėje, jie atsakė: „čia gyvena muzika“. Šie žodžiai visiems taip patiko, jog nusprendėme ir savo seną svajonę – gyvas muzikos sesijas salone – pavadinti taip pat.

„Tamsta“ komanda atskleidžia, jog artimiausiose naktinėse sesijose svečiuosis pianistas, kompozitorius Giedrius Nakas ir šiuolaikinis smuiko ir violončelės duetas „Twenty Fingers Duo“.

„Visi atlikėjai – vertingi ir nuostabūs, kaip ir mūsų komanda. Džiaugiamės ir vieno geriausių garso režisierių Lietuvoje, Jurgio Stasikėlio indėliu į naująjį projektą. Nors dirba visoje Europoje, ir daugybės atlikėjų, tokių kaip Rammstein, Eric Clapton ar Arcade Fire turuose. Jurgis visada mielai grįžta į Tamstą – savo muzikos namus, kuriuose ir pradėjo garso režisieriaus karjerą“, – pasakoja A. Rimeikis.
Video galite pažiūrėti čia:
iframe width="520" height="330" src="https://www.youtube.com/embed/t7l_k2kcLi0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją